05 Nisan 2017 Çarşamba, 13:46
Cumhuriyetimizden Asla Taviz Vermeyeceğiz
“94 model aracın motoru iflas etti yeni bir arabaya ihtiyacımız var”
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “94 model aracı boyaladık, cilaladık ama motor bitti. Araba artık infilak etti. Yüzünü de boyasak, önünü de boyasak bu sistem yürümüyor. 94 model araba artık ilerlemiyor, benzini de bitti, motoru da iflas etti. Bizim yeni, hızlı bir arabaya, bu arabanının da iyi bir kaptana ihtiyacı var” dedi. 
  Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Doğanşehir ve Akçadağ İlçelerini ziyaret etti. 
 
“Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz”
  Doğanşehir’de düzenlenen mitinge katılan Çalık, “Bu ülke terörle mücadele etti. Kurtuluş Savaşı’nda 7 düvelle mücadele etti, şimdi 70 düvelle mücadele ediyor” dedi. 
  Çalık, terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ederek, “Bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz var. Bu toprakları vatan yapan gazilerimiz var.  Şehitlerimiz için, Doğu ve Güneydoğu’daki şehitlerimiz için, 15 Temmuz’daki şehitlerimiz için, PKK’nın inadına Doğanşehir olarak hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz. PKK terör örgütünü Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan, tüm Türkiye’den kazıyana kadar operasyonlara devam edeceğiz. İnlerine girip, temizleyeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
“Cumhuriyetimizden asla taviz vermeyeceğiz”
  Hayır cephesine karşı cumhuriyetten asla taviz vermeyeceklerini dile getiren Çalık, “PKK, FETÖ, PYD, DEAŞ bütün Avrupa’yla birleşmiş vaziyette, anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyor. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasına ‘hayır’ diyorlar. Milli beraberliğimize ‘hayır’ diyorlar. Türkiye’nin güçlenmesine ‘hayır’ diyorlar. Türkiye’nin dünyada lider olmasına ‘hayır’ diyorlar. Bu hayır cephesine kim orkestra şefliği yapıyor, ana muhalefet partisi Kılıçdaroğlu. Bütün terör örgütleri ‘hayır’ derken, onların orkestra şefliğini Kemal Kılıçdaroğlu yapıyor. Birçok yalan söyleyerek, iftira atarak yapıyor. Anayasa Değişiklik Paketi’nde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde rejim değişecekmiş, yalan söylüyor. Külliyen yalan söylüyor. Anayasa değişikliğinde biz birinci maddeye, ikinci maddeye, üçe, dörde hiç dokunmadık. Birinci madde diyor ki ‘Türkiye devleti cumhuriyettir.’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Onların söylemlerine, terör örgütlerinin yıkma eylemlerine karşı cumhuriyetimizden asla taviz vermeyeceğiz, yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
“Ülke üzerinde oyun kuranların oyunlarını milletimiz bozacak”
  Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise 16 Nisan’a kısa bir süre kaldığını anımsatarak, 16 Nisan’da milletin önemli bir karar vereceğini belirtti.
  Küçük, “60 anayasası darbecilerin anayasası, 80 anayasası darbecilerin anayasası. Hepimiz bu sıkıntıları biliyoruz. Bugün ise sizlerin oyu ile seçilecek bir anayasa önümüze geliyor. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz, bunu iyi düşünmeliyiz” diye konuştu. 
  AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Doğanşehir’in 15 Temmuz hain darbe girişiminde sağlam durduğunu, 16 Nisan’da sağlam duracağını, ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları bozacağını ifade etti. 
Kahtalı, 16 Nisan’da milli iradenin sandığa yansıyacağını kaydederek, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı, 2001’de kurmuş olduğu partiyle beraber çıkmış olduğu yolda ‘bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, biz kefenimizi giyip, çıktık” dedi. ‘Bu vatan için, bu canı seve seve veririm’ dedi. Bugün çıkmış zalim Avrupa’dan birileri cumhurbaşkanımızın kafasına silah dayayacak kadar alçalanlara, Allah nasip ederse 15 Temmuz’da gösterdiğimiz gibi, 16 Nisan’da da hadlerini bildireceğiz. Bu ülke üzerinde oyun kuranların oyunlarını yine bu millet bozacak” dedi. 
  Çalık, daha sonra Doğanşehir İlçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. 
 
“Milletin iradesine hiç kimsenin darbe vurmasını istemiyoruz”
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, daha sonra Akçadağ İlçesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı.
  Çalık, milletin iradesine hiç kimsenin darbe vurmasını istemediklerini ifade ederek, “Ne askeri ne yargı ne bürokratik ne oligarşik darbe milletin iradesine vurulmasın. Biz bir tek irade tanıyoruz, o irade de milletin iradesidir. 15 yıldır ne zaman başımız dara düşse millete gidiyoruz. 15 yıl boyunca üçüncü kere halk oylaması yapıyoruz” dedi. 
  Milletin her daim kendi iradesine sahip çıktığını dile getiren Çalık, “Türkiye’de herkes demokrasi çerçevesinde; demokratik, laik, sosyal hukuk devletinde kendi hak ve hukuku çerçevesinde yaşasın istiyoruz. Bunun için biz, ‘milli irade vazgeçilmezimizdir’ diyoruz” diye konuştu. 
  Çalık, mevcut parlamenter sistemin 94 model bir araç olduğunu kaydederek, “94 model aracı boyaladık, cilaladık ama artık motor bitti. Rektefeye sokuyoruz çıkarıyor ama olmuyor. Araba artık infilak etti. Yüzünü de boyasak, önünü de boyasak, yağmurluklarını da yenilesek artı bu sistem yürümüyor. 94 model araç artık yürümüyor, benzini de bitti, motoru da iflas etti. Bizim yeni bir, hızlı bir araca ihtiyacımız var. Bu hızlı aracın iyi bir kaptana ihtiyacı var, o kapsanın da milletimiz seçecek” ifadelerini kullandı.
 
“Darbelere çanak tutan yapıyı ortadan kaldıracağız”
  Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, mevcut sistemin darbelere çanak tuttuğunu belirterek, “Mevcut parlamenter demokratik sistemin nasıl işlediğini, nasıl kriz yarattığını, nasıl kaoslar yarattığını ve darbelere çanak tuttuğunu yaşamış, görmüş birisiyim. Hepimiz bunu gördük, yaşadık. Anayasa’da az sayıda fakat en can alıcı noktalarda yapılacak değişikliklerle kaos, kriz üreten, darbelere çanak tutan yapıyı ortadan kaldıracağız” dedi.
  AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Türkiye’de ilk defa halkın kendisini içinde bulacağı bir anayasa yapıldığını kaydetti.
  Kahtalı, Türkiye’yi geliştirmek, hedeflerine ulaştırmak için sivil anayasayı yaptıklarını ifade ederek, “Birileri de bu anayasanın yapılmamasını, ülkenin gelişmemesini, bu ülkede çift başlılığın devam etmesini, koalisyonlarla bu ülkede bakanlıkların bölüşülmesini, hükümet krizlerini, hükümet kuramama ve cumhurbaşkanı seçememe gibi ülkede her 1,5 yılda bir seçim olsun, halk bununla oyalansın, ‘biz bu ülkeyi yönlendirelim, idare edelim’ diye düşünenler var. Bunu sadece içeridekiler değil, dışarıdakilerde istiyor. Önce buradakilerle bir şeyler yapmaya çalıştılar. FETÖ’yle, 40 yıldır PKK’yla, DHKP-C ile yaptırmaya çalıştılar, bunu başaramadılar. Bu defa bunu yaptıranlar, kendileri bu sefer bu işi engellemeye çalıştılar. Milletimiz kendi iradesini sağlam bir şekilde ortaya koyduğu sürece bunlar artık bize oyun kuramayacaklar” dedi
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Cumhuriyetimizden Asla Taviz Vermeyeceğiz