15 Ağustos 2015 Cumartesi, 15:58
Çuvaldan Çıktı, Tutuklandı!
Çuvaldan Çıktı, Tutuklandı!

Malatya’da son günlerdeki terör olayları nedeniyle şehir giriş ve çıkışlarında kontrol ve arama uygulaması yapan Emniyet ekipleri, durdurdukları bir aracın içinden “İmdat kurtarın” sesi gelince, aracın bagajında elleri kelepçeli ve ayakları bağlı vaziyette iki adet çuvalın içine konulmuş şekilde bir kişi ile karşılaştılar. 

BAGAJDA “İMDAT KURTARIN” SESİ GELİNCE…

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Emniyet ekipleri Yakınca Polis Lojmanları önünde son günlerdeki terör olaylarına bağlı olarak yolda geçen araçlarda kontrol ve arama yaparken Nihat D. Adlı şahsın yönetimindeki 34 DM 6091 plakalı aracı durdurdu. Araç sürücüsü Nihat D. ve yanında bulunan Nihat D. ve Gökhan D. Aşağıya indirilerek kimlik kontrolleri yapıldı. Bu esnada aracın içerisinde “İmdat kurtarın” sesi gelmesi üzerine polis ekipleri, aracın bagajını açarak kontrol etiler. Bagaj açıldığında iki adet çuvala sarılı, ayak ve baş kısmının tamamen çuval içerisine geçirilmiş olduğu, elerli kelepçeli ve ayakları bağlanmış vaziyette bir kişi ile karşılaştılar. 

KİMLİKLER SAHTE ÇIKTI 

Polis ekipleri araç içerisinde bulunan 3 kişi ile çuval içerisinde bulunan İlhan S. adlı şahsı alarak polis merkezine götürdü. İncelemede Nihat D. ve çuval içindeki İlhan D.’nin sahte kimlik taşıdıkları belirlendi ve polise önce sahte kimliklerini gösterdikleri öğrenildi. 

İKİNCİ ARAÇ DA ŞÜPHE ÜZERİNE YAKALANDI 

Emniyet ekiplerinin uygulaması devam ederken gelen 34 JB 1963 plakalı araç durdurularak arama yapıldı. Yapılan arama esnasında bir önceki durdurulan araç sürücüsü Nihat D.’nin nüfus cüzdanı aracın vites kısmında bulununca, soruşturma genişletildi. Bunun üzerine araçta bulunan sürücü Kemal D. ‘nin de sahte kimlik taşıdığı belirlenerek gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU ANLAŞMAZLIĞI 

Yapılan inceleme sonucunda şüpheliler Nihat D., Gökhan D. Nihat D. ve Kemal D.’nin 4 yıl önce uyuşturucu ticareti yaptıkları ve bu suçtan dolayı yakalanarak haklarında işlem yapıldığı, yargılamalarının sürdüğü, bu 3 şüphelinin esrarı satın aldıkları İlhan S.’yi İstanbul’da zorla araca bindirip çuvalın içerisine koyarak ellerini kelepçeledikleri ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesine götürmekte oldukları öğrenildi.

Polis uygulaması esnasında ortaya çıkan olaydan sonra şüpheliler kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne teslim edildi. 5 şüpheli de sorgularının ardından “Adam kaçırma”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Kasten yaralama” suçlarından adli makamlara sevkedildiler. 

REHİNE  VE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden rehine İlhan S. daha önceden karıştığı bir olaydan dolayı tutuklanırken, kaçırma olayına karışan ve akraba olan Gökhan D. Nihat D. ve Kemal D. hakkında da adam kaçırma ve sahte kimlik taşıma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Çuvaldan Çıktı, Tutuklandı!