09 Ağustos 2016 Salı, 15:25
Darende Belediye Başkanı Eser’den iddialar ile ilgili açıklama
Darende Belediye Başkanı Eser’den iddialar ile ilgili açıklama
 Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilçedeki demokrasi nöbetleri ile ilgili basında yer alan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. 
Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ darbe girişiminin bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Ne 1980 ihtilali, ne 28 Şubat gibi bir ihtilal girişimi bu. Çok planlı ve her noktasına kadar hazırlanmış, değerlendirilmiş, düşünülmüş çok farklı bir kalkışma bu. Düşündükçe hala anlam veremiyorum ama hesabın üstünde bir hesap var ve kaderin de üstünde bir kader vardır derler ya kesinlikle cenabı Allah’ın hesabı tuttu ve bunların hesabı bozuldu” diye konuştu. FETÖ’nün asker kıyafeti içerisine girmiş teröristlerinin hesaplarının tutmadığını ifade eden Eser, bu kalkışmadan sonra tüm yurtta olduğu gibi Darende ilçesinde de her kesimden insanların meydanları doldurduğunu söyledi. Hiçbir parti gözetmeksizin bugüne kadar demokrasi nöbetlerinin büyük bir coşku ile sürdüğünü belirten Eser, “Eğer Cumhurbaşkanımız 6 ay, 1 yıl daha devam edin dese hiç kuşkusuz aynı nöbetlere aynı heyecanla devam ederiz. Yine en ufak bir girişimde her şeyimizle hazırız var olmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Eser, demokrasi nöbetlerinin sürdüğü süreçte, bazı basın-yayın organlarında bilinçli olarak kendilerini karalamaya yönelik yayınlar yapıldığını ifade etti. Eser, “Özel hazırlanmış belli kişilerle ve belli provokatörlerle burada halkımıza sorular sorulmuş, ‘Başkanınız çalışıyor mu, ne yapıyor, vakfa hizmet ediyor’ gibi sorular sorarak kamuoyunun bölünmesine, parçalanmasına, yanlış düşünmesine fırsat sağlamaya çalıştılar. Ama onlarda muvaffak olamadılar, gelmişler burada vatandaşları tahrik etmeye çalışıyorlar. Ya bunun zamanı mı, bunun yerimi belediye başkanını soracaksan gel çık çarşıya herkese sor. Darendeli bu oyuna gelmez, gelmedi de. Zaten doğruyu herkes biliyor. Üç tane provokatörün söylediğine Darendelinin inanması mümkün değil. Başkan ortada zaten geldiği günden beri 7-24 vatandaşın hizmetinde gecesi gündüzü belirsiz, vatandaş her saat arayabiliyor her saat hizmet kendisine ulaşıyor. Öyle yönlendirme sorulara Darendelinin kanması ve kandırılması mümkün değil. O TV kanalı da kendine gelsin bundan sonra bu hataları yapmasın. Bunlar yanlış şeyler, sen soracaksan başkanı sor eğer başkan hırsızlık yapmışsa, eğer başkan yolsuzluk yapmışsa, eğer başkan namussuzluk yapmışsa, eğer başkan memleketin arazilerini peşkeş çektiyse, şahıslara çıkar temin etmişse baş üstüne. Sordukları sorular o kadar anlamsız ve gereksiz ki bizimle ilgisi olmayan sorular ile vatandaşlar tahrik ediliyor” şeklinde konuştu.
Darende’de hizmet için gece gündüz çalıştıklarını belirten Eser, “Darendelinin cenazesinde ağlıyor, düğününde oynuyoruz. Her zaman her saat vatandaşlarımızla beraberiz, onun için bizi bu tür provokatörler ayıramaz. Onun için herkes kendine gelsin, herkes bulunduğu yeri bilsin, edepli ve dürüst olsunlar. Bu memleket bizim, bu cennet vatan, bu güzel memleket bizim. Zaten dış güçlerin gözü var Amerika’nın gözü var İsrail’in gözü var, Almanya’nın gözü var, İngiltere’nin gözü var, Fransa’nın gözü var. Bizim çok uyanık olmamız lazım. Biz Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu memlekette yaşamak zorundayız. Birbirimize saygı duymak zorundayız, birbirimizi kucaklamak zorundayız, birbirimizin problemlerini çözmek zorundayız. Bu ülke bizim, bu Türkiye bizim başka böyle cennet vatan yok. Biz bu ülkeyi Suriye’ye dönmeden, Irak’a dönmeden korumak için mücadele vermeliyiz. Camimiz ezansız, okulumuz öğretmensiz, bayrağımız inmeden bir şeyler yapmalıyız. Biz bu ülkede hep beraber güzelce ve uyumlu bir şekilde yaşamaya çalışalım” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Darende Belediye Başkanı Eser’den iddialar ile ilgili açıklama