19 Eylül 2016 Pazartesi, 19:59
Darende’de Gaziler Günü kutlandı
 Gaziler Günü dolayısıyla Darende ilçesi Hükümet Konağı önünde tören yapıldı. 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulduğu törene Darende Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Güngör, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Gazi Uzman Çavuş Kürşat Özden, Özel Harekat Polisi Hamit Bozdogan, Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert, şehit ve gazi yakınları, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert, “Türkiye bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehditi altında. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için genç yaşta teröre kurban verdiğimiz evlatlar hepimizi derinden yaralamakta. Genç fidanlarımız bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmekte” şeklide konuştu.
Daha sonra gazi ve şehit yakınları yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği gibi, bu Anadolu toprakları öyle kolay kazanılmadı. Şehitler verildi, gaziler oldu, insanlar yaralandı. Bu güzel cennet vatanda herkesin gözü var. Amerika’nın da, Rusya’nın da, İsrail’in de gözü var, onun için biz bu topraklara sahip çıkacağız. Sahip çıkarken de elbette şehitlerimiz olacak, gazilerimiz de olacak ama bize düşen görev onlara hep sahip çıkmak. Biz mağdur olan gazilerimizi ve şehit ailelerini destekleyeceğiz” diye konuştu.
Son olarak konuşan Darende Kaymakamı Ali Türk ise Gaziler Günü vesilesiyle gazi ve gazi aileleriyle bir arada olduklarını aktardı. Türk, gazilerin her zaman yanında olduklarını, ihtiyaçları varsa bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirterek, bu devlet ve bu millet uğruna canlarını ortaya koymuş gaziler ve şehit aileleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini vurguladı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Darende’de Gaziler Günü kutlandı