23 Nisan 2020 Perşembe
dış kaynaklı komplolar yetmezmiş gibi içeride de kazanlar kaynıyor.

Türkiye'yi hedef alan komploların ve bunların hangi ülkelerden kaynaklandıklarının dökümü yapılmaya kalkışılsa, insanın beyni yorulur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kaç tane değişik odaktan Türkiye'yi hedef alan komplolar planlanıyor sorusuna tam olarak cevap bulmak bile kolay değildir.

FETÖ ve o takım
Örneğin bir odak Pensilvanya'da üslenen FETÖ'ye bağlı örgütlerdir. Bunlar bir yandan Washington'daki politikacıları satın almaya çalışırlarken, bir yandan da Amerikan basınını kendi doğrultularında şartlandırmaya uğraşırlar. Bunların Türkiye'deki kalıntılarının son marifeti de 15 Temmuz 2016 darbe girişimi değil midir?

Amerikan derin devleti
Amerikan derin devleti ise, İsrail paralelindeki faaliyetlerle Türkiye'yi hedef alır... PKK/PYD ağırlıklı bir Kürt devleti kurma projesi, bu faaliyetin bilinen bir ayağıdır. Ama iş bununla bitmez. Mesela Hürriyet'ten gazeteci , Türkiye'deki koronavirüs ölümleriyle ilgili 'ın yaptığı habere sosyal medya kanalından tepki gösterdi. Özdemir, 'Erdoğan nefreti bunların gözünü kör etmiş' dedi.

Gözleri körleşmiş
Koronavirüs nedeniyle Türkiye'deki ölü sayısının '1100' daha az gösterildiğini ileri sürerek kara propaganda yaptığını belirttiği New York Times'a cevap veren Cüneyt Özdemir, "Biz de gazeteciyiz, bu haberler nasıl oluyor, nasıl yapılıyor biliyoruz. Türkiye'de kaç ölüm var, 4 bin 100 ekle bin 100 daha 5 bin 200. Peki Amerika'da kaç ölüm var 44 bin. Bu Erdoğan düşmanlığı bunların gözünü kör etmiş durumda." dedi.

Hedefte Dr. Altun var
Türkiye dışından gelen nefret içerikli komplolar yetmezmiş gibi, bir de içeridekiler var. Örneğin İletişim Başkanı Prof. Dr. 'u hedef alan dikkat çekici bir "itibar suikastı" kampanyası CHP tarafından yürütülüyor.  Akşam'daki yazısında bu olayı şöyle değerlendirdi:

Kurtuluş tayiz
"-İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u hedef alan itibar suikastının esas sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'iletişimini' doğru ve etkili yürütmesidir. Altun'un, Erdoğan'ı hedef alan sinsi kampanyaları doğru bir şekilde deşifre etmesi, failleri işaret eden güçlü iletişim dili, kendisinin hedef alınmasının başlıca sebebi olmuştur. Bu itibar suikastı ile Altun 'aradan çıkarılmaya' çalışılmaktadır."

Bahçeli konuştu
Türk siyasetinde Erdoğan'ı ve genel olarak istikrarı hedef alan girişimlere karşı en sağlıklı tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geliyor. Bahçeli son olarak "23 Nisan günü Meclis'e geleceğini söyleyen, sonra da liderlerin Meclis'te olması için çağrıda bulunan CHP Genel Başkanı'nın kendi işine bakması, boyunu ve haddini aşan yorum ve açıklamalardan uzak durması tavsiyemdir." dedi.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
dış kaynaklı komplolar yetmezmiş gibi içeride de kazanlar kaynıyor.