27 Ocak 2014 Pazartesi, 11:50
DOĞANŞEHİR SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HOLLANDA’YA GİDECEK
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bulunan Vaizoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, ‘Leonardo’da Vinci’ projesi kapsamında Hollanda’ya gidecek.
Doğanşehir Vaizoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yetkili ve öğrencileri; İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez ile Kaymakam Mehmet Soğukpınar’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Hüseyin Söylemez, “Mesleki Eğitim Programı Leonardo Da Vinci hareketlilik faaliyet alanı çerçevesinde okulumuz Doğanşehir Vaizoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafında hazırlanan ‘AB Düzeyinde Okul Sağlık Hizmetleri’nin ve Sağlıklı Nesillerin Yetişmesinde Anahtar Görevi Yapan Okul Sağlığı Hemşiresinin Rolünün İncelenmesi’ isimli projemiz Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Ulusal Ajans Yönlendirme ve İzleme Komitesi tarafında desteklenen projemiz çerçevesinde Hollanda’nın Alkmaar kentinde yürütülecek olan eğitimde, okul sağlığı hizmetleri; ağız- diş sağlığı, beslenme, çevre sağlığı, ruh sağlığının korunması ve şiddetin önlenmesi, hastalıkların erken tanı ve tedavisi ile sağlık eğitimi konularındaki projen çalışmasını 9 Şubat 2014 ve 8 Mart 2014 tarihleri arsında Proje Koordinatörü Öğretmen Mehmet Dikici, İlhan Çınar ve Zeynep Yılmaz ile 11. ve 12. sınıf Hemşirelik bölümü Öğrencilerinden 16 öğrenci katılacaktır. Eğitim Projesi kapsamındaki öğrencilerimiz Yonca Gül Yakut, Hatice Sarıkaya, Nida Buluş, Burak Yener, Fatma İnan, Uğur Alkan, Seda Özcan, Sevde Keskin, Rabiya Karadağ, Muhammet Onur Başkak, Goncagül Cömertler, Şevin Kalkan, Meliha Doğar, Gamze Küçük, Betül Sema Kalali ve Sema Nur Yeter katılacaklar” şeklinde konuştu.
Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ise, “Öğrenciler ve öğretmenlerine başarılar dileyerek, “Umarım bu geziden öğrencilerimiz yeterince istifade ederler. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu tür projelerin devamını arzu ediyorum hayırlı yolculuklar dilerim” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
DOĞANŞEHİR SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HOLLANDA’YA GİDECEK