20 Mayıs 2014 Salı, 14:31
DOĞANYOL’DA ÇİLEK ÜRETİMİ - BEKLENEN VERİM ALINDI
 Malatya Valiliği Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Doğanyol İlçesi'nde tesis edilen çilek bahçeleri meyvelerini vermeye başladı. 
Doğanyol İlçesinde Vahdettin Kayan, Mustafa Abik ve Ramazan Abik adına tesis edilen 9 dekarlık alanda Albion çeşidinden frigo çilek fidesi kullanılarak çilek bahçeleri tesis edildi. 9 dekarlık çilek bahçelerinin sulama sistemi, malç örtüsü ve fide bedellerinin yaklaşık maliyeti 34 bin 530 TL olup bu maliyetin yüzde 50'si İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından finanse edilerek 3 üreticiye 16 bin 600 TL maddi destek sağlandı. Bahçeler tesis edilirken dekara 6 bin 666 adet frigo fide dikimi gerçekleştirilerek, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik elamanları gözetimi ve kontrolünde modern üretim teknikleri kullanılarak Albion çeşidi ile çilek bahçeleri tesis edildi.
Çilekler verime bırakılarak 9 dekarlık alandan yaklaşık 4,5 ton verim alındı. Elde edilen ürün 3 TL'den satılarak 13 bin 500 TL. gelir elde edildi. Üretim sezonu boyunca yaklaşık 36 ton verim beklendiği kaydedildi.
Çilek yetiştiriciliği bu verim ve karlılıkla bölge üreticileri için alternatif ürün olma özelliği taşıyor. Çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için İl Müdürlüğümüzce üreticilerimize destek verilmeye devam edilecek.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
DOĞANYOL’DA ÇİLEK ÜRETİMİ - BEKLENEN VERİM ALINDI