23 Mart 2024 Cumartesi, 20:55
Dönmezer: Sanayi Siteleri İle İlgili Belirsizliğin Bir An Önce Giderilmesi Lazım

Depremde ağır hasar alan yeni sanayi sitesinin yerinde dönüşüm mü yoksa farklı bir proje mi uygulanacağının belli olmadığını söyleyen HÜDA PAR Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet İlker Dönmezer, yapımı devam eden yeni sanayi sitesinin ise ne zaman biteceği ve buralara hangi sektörlerin yerleşeceğinin bilinmediğini söyledi.

HÜDA PAR Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet İlker Dönmezer, Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Şahin Arslan ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında, depremde işyerleri ağır hasar alan sanayi sitesi esnafını ziyaret etti.

Ziyaretlerde esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dönmezer, HÜDA PAR'ın misyonunu ve seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatarak, adaylar için kendilerinden destek talebinde bulundu.  

"Bir an önce bu belirsizliğin giderilmesi lazım!"

Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Büyükşehir adayı Mehmet İlker Dönmezer, "Sanayimizin yüzde doksanı neredeyse ağır hasarlı ve esnaflarımız şu an ağır hasarlı işyerlerinde hizmet vermeye devam ediyor. Allah muhafaza gün içerisinde olabilecek orta şiddet ve üzeri bir depremde nasıl bir sonuçla karşılaşacağız bilemiyoruz. Esnafların ağır hasarlı işyerleri yıkıldıktan sonra yeri ile alakalı bir belirsizlik hakim. Yerinde dönüşüm mü olacak yoksa başka bir projemi uygulanacak belli değil. Bir an önce bu belirsizliğin giderilmesi lazım." diye konuştu.

"Yapımı devam eden yeni sanayi sitesi ne zaman bitecek, buralara hangi sektörler yerleşecek kimse bilmiyor"

Dönmezer, "Sivas yolu üzerinde yapımı devam eden yeni sanayi sitesinin ilk etabı olan 714 işyerinin yapımı sürüyor, buralar tam olarak ne zaman bitecek, buralara hangi sektörler hangi öncelik sırasına göre yerleştirilecek kimse bilmiyor. Sanayi bir ilin en önemli yapı taşlarındandır. Başka sektörler gibi müstakil bir işletme olarak gidip bir yerde işyeri açıp hizmet vermesi çok zordur. Otomotiv ile alakalı birçok alan vardır ve bu alanlarda hizmet veren işletmelerin birbirine yakın olması gerekir." dedi. 

.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Dönmezer: Sanayi Siteleri İle İlgili Belirsizliğin Bir An Önce Giderilmesi Lazım