14 Haziran 2014 Cumartesi, 11:42
“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİDİR”
 Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşulları düzeltilmelidir” dedi. 
Sendika binasında, 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yaptığı basın açıklamasında eğitimin sorunlarını dile getiren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunları 2013-2014 eğitim-öğretim yılında katlanarak artmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmeyi sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.
“Eğitim yöneticileri belirlenirken bilimsel, objektif kriterler ve liyakat ilkesi temel alınmalı, hiç kimse inancı, kimliği ya da sendikal aidiyeti üzerinden ayrımcı bir uygulamaya tabi tutulmamalıdır” diyen Kaya, daha sonra şunları söyledi:
“Okullarda giderek artan fiziki donanım ve altyapı sorunları, kalabalık sınıflar, ikili eğitim, taşımalı eğitim, zorunlu ve “zorunlu seçmeli” din dersi dayatmaları, eğitim müfredatında piyasacı ve dini içerikli söylemlerin artması vb gibi pek çok sorun artarak devam etmektedir.
Okullarda ve diğer eğitim kurumlarında yıllardır üvey evlat muamelesi gören ve iş tanımı hala yapılmayan yardımcı hizmetlilerin, kadro bekleyen 4-C’li çalışanlar ve taşeron işçilerin, memur ve teknik personelin sorunları, üniversitelerde yaşanan soruşturma ve görevden almalar, her geçen gün artan akademik, idari sorunlar eğitim sistemini büyük bir sorun yumağı haline gelmiştir
Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşulları düzeltilmelidir. Eğitimde her türden angaryaya, esnek ve performansa dayalı çalışma uygulamalarına son verilmesini, son olarak rehber öğretmenlik alanında olduğu gibi, yeni hak gaspları anlamına gelen bütün düzenlemelerin geri çekilmesini talep ediyoruz.“
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİDİR”