11 Haziran 2014 Çarşamba, 11:02
"ELİNİZİ SERVİSÇİ ESNAFIMIZIN CEBİNDEN ÇEKİN"
Malatya'da, servisçi esnafları bir araya gelerek, sorunlarını yetkilere anlattı. 
Sultan Sarayı Düğün Salonu'nda toplanan servisçi esnafları, Okul Aile Birlikleri'nin kendilerinden haksız yere para aldıklarını iddia ettiler.
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, "Okul Aile Birliği'nin yetki ve görevleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okul Aile Birliği yönetmeliğinde belirtilmiştir. Okul Aile Birliği'nin görevi servisçi esnafını tehdit ederek, para almak değildir. Bağışta zorunluluk olmaz. Zorunluluk olursa bunun adı bağış olmaz. Servisçi esnafımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için oda olarak Valilik, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve okullara gerek yazılı gerekse de sözlü olarak sorunlarımızı ilettik. Bu konuyla ilgili altyapıyı oluşturduk. Artık görev sizlerin. Okullara ve aile birliklerine, servis yapabilmek için tek bir kuruş vermek yok. Sizlerden asla para alamazlar" dedi.
Servisçilere okullara para vermemeleri konusunda uyarıda bulunan İnce, "Elinizi servisçi esnafımızın ceninden çekin. Aldığınız para haramdır, gasptır, rüşvettir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Servisçi esnafımızdan tek isteğim, okullara asla para vermeyin. Ek servis ya da kontenjan yasal değil. S plakası olan herkes servis yapabilir. Buna Okul Aile Birlikleri ya da okul müdürleri karar veremez" şeklinde konuştu.
İnce, konuyla ilgili olarak Malatya Valisi Vasip Şahin ile bir görüşme yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"ELİNİZİ SERVİSÇİ ESNAFIMIZIN CEBİNDEN ÇEKİN"