26 Mart 2015 Perşembe, 13:48
EMEKLİ KADIN ÖĞRETMEN MAHALLESİNİN TAKIMINA BAŞKAN OLDU
Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'nde mücadele eden Çatyolspor Kulübü'nün başkanlığını emekli kadın öğretmen Hepsen Metin yapıyor. 
Hepsen Metin, takımıyla başarılı bir sezonu geride bırakmaya hazırlanıyor. Metin, bu yıl ligi ilk üçte tamamlamayı başaran takımıyla gelecek yıl bölgesel amatör lige, ardından sırasıyla süper lige kadar ulaşmayı hedefliyor. Kadın olarak futbol takımında hiçbir zorluk yaşamadığını anlatan Metin, hemcinslerini futbolun içine çekmek istediğini ifade ediyor. Dünya futbolunda Brezilya, Arjantin gibi Güney Amerika ekolünü beğenen kadın başkan,Türkiye'de kulüp başkanı olarak Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman'ı idol olarak görüyor.
Hepsen Metin, öğretmen olarak birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldıktan sonra Çatyolspor'dan teklif gelmesi üzerine başkanlık görevini üstlendiğini belirtti. 1 çocuk annesi olan Metin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kadın kulüp başkanı olduğunu ifade etti. Türkiye'de gençlerin futbolu çok sevdiğine dikkat çeken Metin, ömrünün baharındaki bireyleri futbol ile kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için futbolun içinde yer almaya karar verdiğini dile getirdi.
Hepsen Metin, şöyle devam etti:
"Bir kadın, öğretmen, doktor olabilir ve bunlarla birlikte futbol kulüp başkanı da olabilir. Ben bu camiaya girdiğim zaman erkek meslektaşları tarafından ve herkes tarafından takdirle karşılandım. Burada hiçbir maddi beklentim yok. Sadece spor olsun diye buradayım. Bayanların bu alanda daha fazla yer almasını arzuluyorum. Futbolu çok seviyorum. Daha önce de futbol maçlarına sıkça gidiyordum. Çatyol benim mahallem. Sporcularımız ve halkımızın istekleri ile başkan oldum. Hakikaten hiç zorlanmıyorum. Bunun yanında daha fazla destek de görüyorum."
"Benim olduğum maçlarda tribünlerde kötü tezahüratlar da çok az oluyor" diyen Metin, "Ben varken seyirciler daha az küfürlü tezahürat yapıyorlar. Daha az şiddet olayı oluyor. Daha kibar oluyorlar. Bayanların futbol sahalarında yer almasının olumsuzlukları azaltacağına inanıyorum." diye konuştu.
Kadın olmasına karşın futboldaki birçok kuralı bildiğini anlatan Metin, "Erkek futbolseverler kadar olmasa da birçok futbol kuralını öğrendim. Ofsayt, korner gibi kuralları da biliyorum. Ben Avrupa'daki futbol maçlarına bakıyorum. Orada tribünlerde çok fazla kadın seyirci görüyorum. Türkiye'de böyle bir tablo arzuluyorum. Kadınların bu yüzden daha fazla buralarda yer almasını istiyorum. Kadın olarak hiçbir zorluk yaşamıyorum" dedi.
Kulüp olarak bu yıl hedeflerine ulaştıklarını anlatan Metin, "Biz zaten bu yıl ilk 3 sırada yer almayı hedefliyorduk. İnşallah gelecek yıl ligleri tek tek çıkarak süper lige kadar yükselmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu.
Dünyada en çok beğendiği takımın Brezilya olduğunu söyleyen Metin, kulüp başkanı olarak da Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı beyefendiliği, nezaketi ile çok beğendiğini kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
EMEKLİ KADIN ÖĞRETMEN MAHALLESİNİN TAKIMINA BAŞKAN OLDU