13 Nisan 2015 Pazartesi, 17:33
'EN BÜYÜK ÇİMENTO SPORDUR'

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye'nin en büyük çimentosunun spor olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (MASKF) Seyfullah Özdemir ile bir araya gelen Düşmez, Malatya'daki amatör spor çalışmalarını değerlendirdi.

 

-ASKF yöneticileri ile bir araya geldi-

MASKF yönetim kurulu üyeleri ile amatör kulüplerin temsilcilerinin de yer aldığı değerlendirme toplantısı Gündüzbey Su Sesi'nde yapıldı.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Düşmez'in Malatya'ya gelmesinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, ilerleyen dönemde daha uzun süreli görüşme yapacaklarını belirtti.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise, Malatya'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ülkenin her tarafına geldikçe, bu ülkenin ne kadar büyük ve güzel bir ülke olduğunu, ne kadar güzel insanlarının olduğunu görüyorum. Burada olmaktan dolayı hem mutluyum hem de sizleri daha yakından tanımak bahtiyarlığına eriştiğim için gururluyum" dedi.

 

"6 tane profesyonel kulüp bünyemizde yer alıyor"

 

Düşmez daha sonra TFF Malatya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl dışından gelen spor yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette konuşan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Bölge Müdürlüğü'nün 6 ilden oluştuğunu kaydetti.

TFF Malatya Bölge Müdürlüğü bünyesinde 200 tane faal kulübün olduğunu kaydeden Eserdi, 9 bin 500 civarında amatör spor kulübün bünyelerinde olduğunu belirtti.

Eserdi, "5 tane profesyonel kulübümüz var. 2 tanesi PTT 1. lig, 2 tanesi 2. Lig, 1 tanesi de 3. Lig. Tunceli ekibi Dersimspor'da 3. Lige yükselince bu sayı 6 oldu. İnşallah bu dönemde de Yeni Malatyaspor'u PTT 1. Lig'e, Şanlıurfaspor ya da Elazığspor'u da Süper Lige taşırsak, bölge olarak daha da güçleneceğiz" şeklinde konuştu.

 

"Sporun köprü olduğunu düşünüyorum"

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, dostlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Sporun çok güzel bir olgu olduğunu dile getiren Düşmez, "Bu memleketin en büyük çimentosu spordur. Spor ülkesi değiliz ama güzel insanların barındıran bir ülkeyiz. Spor, bu güzel insanları buluşturan bir olgu. Ben, sporun hep bir köprü olduğunu düşünüyorum. Önemli olan dostluktur. Sporcu sayısının artması demek, herkes milli sporcu olacak anlamına gelmez. Ailesine, vatanına ve milletine iyi insanlar yetiştirmede gayret sarf eden insanlarız" şeklinde konuştu.

TFF Malatya Bölge Müdür Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol Malatya İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve beraberindekilere Malatya'yı ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyeler takdim etti./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
'EN BÜYÜK ÇİMENTO SPORDUR'