16 Mart 2017 Perşembe, 19:45
Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları
TED Malatya Koleji ve Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu proje sergisinde öğrenciler kendi yaptıkları projeleri sergilediler. 
Battalgazi Belediyesi ve TED Malatya Koleji Özel İlkokulu Proje Koordinatörlüğü tarafından ilkokulda okuyan öğrencileri temel ve uygulamalı bilim alanlarında inovasyon çalışmaları yapmaya teşvik etmek amacıyla “Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu proje sergisi açıldı.
26 öğrencinin 22 proje ile katıldığı sergide öğrenciler kendi yaptıkları projeleri jürinin ve vatandaşların beğenisine sundu.
Sergiye Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, TED Koleji idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan TED Koleji İlköğretim Müdürü Celal Türker, sergi hakkında bilgiler vererek, “Bu sergiye 22 proje katıldı. 26 öğrencimiz projeyi hazırladılar. Bu katılımın daha büyük olmasını bekliyoruz. Alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili olarak çocuklar projelerini jüri üyelerine anlatacaklar. Jürimiz Battalgazi Belediyesi’nden ve İnönü Üniversitesi’ndeki akademisyenlerden oluşuyor. Katılımcılar başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise, “Bilim ve teknolojinin yoğun olduğu günümüzde TED Koleji’yle ortaklaşa önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin önün açmak için hazırlanan bu sergiden dolayı TED Kolejini kutluyorum” diyerek, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, projeleri ile ilgili programa katılanlara bilgiler verdi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Enerji Dönüşümü, Enerji Korunumu ve Alternatif Enerji Kaynakları