17 Temmuz 2014 Perşembe, 15:42
ENGELLİ DERNEKLERİNDEN YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NE ZİYARET
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yaptığımız hizmetleri engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekilde projelendirip hayata geçireceğiz. Engelsiz Yeşilyurt için çalışıyoruz” dedi. 
Kent Konseyi Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Kent Konseyi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Vahap Canpolat, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Malatya Görme Engelliler Derneği Başkanı Aylin Aslan ve beraberindeki heyetle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı konuşmada, “Yerel yöneticiler olarak sizlerle çalışmak bizim için bir şereftir. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu hassasiyetimiz tüm engelli vatandaşlarımız içinde geçerlidir. Engelli kardeşlerimiz açısından bizim dur noktamız olmaz. Engellerin ortadan kalkması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Engelli vatandaşlarımızın, ailelerinin birbirileriyle ve toplumla kaynaşmasını amaç edinen sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Hatta yaptığımız kaldırım ve yollarda engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekilde dizayn edeceğiz. Sizler örgütlü olduğunuz müddetçe sesinizi daha gür duyurabilirsiniz. Sorunlarınızı daha rahat anlatabilirsiniz” dedi.
TSD Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, “Seçim döneminde ziyaretiniz de ve kamuoyunda sizleri takip ediyorduk. Engellilerle ilgili sorunlara çözüm üreteceğinizi beyan ediyordunuz. Sözünüzde duracağınıza yürekten inanıyoruz. Biz ayrı ayrı farklı isimlerden de olsak sonuçta ortak noktamız engelli camiamızla ilgili hizmet üreten kişileriz. Bizlerde sizlerin ürettiği bu hizmetlerin çözümünün de yanınız da yer alacağımızı belirtmek ve desteklemek istediğimizi ifade ediyoruz. Ancak olumsuz bir çalışma olduğu zaman bunu da yapıcı bir şekilde sizleri de bilgilendirme yapacağız. Güzel çalışmalar yaparsınız belediyeniz bünyesinde Yeşilyurt, Malatya’nın yarısına hitap ediyor. Bu da demek oluyor ki ortalama otuz beş bin engelli kişi ailesi ile hesapladığımızda yüz elli bin kişi sizin bölgenizde mevcut. Yeşilyurt Belediyemiz bünyesinde engellilerle ilgili bir birimin oluşması büyük bir fayda sağlayacaktır. Sosyal ve kültürel anlamda yapacağımız çalışmalar anlamında birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasına destek vererek Malatya’yı gerçekten engelsiz bir kent haline getireceğinize ben inanıyorum. Olmasını da gönülden arz ediyorum. Malatya’da bizde sosyal hayatın içerisinde yer almak istiyoruz. Sağlıkta, eğitim binalarında, iş alanlarında olsun ve sosyal faaliyetlerde olsun bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ENGELLİ DERNEKLERİNDEN YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NE ZİYARET