10 Aralık 2017 Pazar, 21:55
Erbakan Vakfın’dan Kudüs Kararına Tepki
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına tepki gösteren Erbakan Vakfı Malatya İl Temsilcisi Bilal Yıldırım, kararın yok hükmünde olduğunu söyledi. 
Yıldırım, “Müslümanların ortak değeri ve ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapan Kudüs, dünya Siyonizm’inin binlerce yıllık planları doğrultusunda bir kez daha Siyonist İsrail'in tehdidi ve tecavüzü ile karşı karşıya kalmıştır. ABD Başkanı Donald Trump'ın daha seçildiği ilk günlerde açıkladığı Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesi süreci resmi olarak tüm dünyaya duyuruldu. ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması emrini veren Trump, kendisini adaylık ve seçim sürecinde Yahudi damadı Jared Kushner üzerinden destekleyen Siyonist Lobilere olan borcunu böylece ödemiş oldu. İsrail, dünya Siyonizmi ve başkanlığını Siyonizme borçlu olan Trump, sorumluluklarının bilinci ile hareket ederken, asıl hedefleri olan Büyük İsrail yolunda bu adımları bilinçli bir şekilde atarken, İslam Dünyası'ndaki bir kısım işbirlikçi yöneticiler yine bu aynı odakların planlarının bir parçası olmaları hasebiyle bu haksız ve hukuksuz adim karşısında sessiz kalmakta ve gereken adımları atmamaktadır” şeklinde konuştu.
Bu kararın ortaya çıkmasında bir çok faktörün olduğunu aktaran Yıldırım, “Bir asırdır Filistinli Müslümanların mücadelesine verilen cılız ve sadece sözlü destekler, Türkiye'de ve İslam ülkelerindeki bir kısım yöneticilerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmemesi, İsrail’le kurulan stratejik ortaklıklar, ABD ile yapılan küresel anlaşmalar, dünya Siyonizm’inin kurduğu G-20, NATO, BM, AB ile ilişkiler uğruna temel değerlerin görmezden gelinmesi, Kudüs’ün, Filistin'in ve bütün İslam Alemi'nin kurtuluş anahtarı olan D-8 Organizasyonu'nun gerektiği şekilde çalıştırılmaması, D-60 Projesi'nin hayata geçirilmemesi, bu günü hazırlayan, bu kararın alınması cesaretini oluşturan, bu pervasızlığı ortaya çıkaran başlıca sebeplerdir” ifadelerini kullandı.
Yıldırım, kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu vurgulayarak, ”Bizler Erbakan Hocamızın dava erleri Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak, merhum liderimizden aldığımız bu cihad bayrağını bir gün bile yere düşürmeden, aynı kararlılık ve azimle taşımaya devam edeceğiz. Alınan bu karar ebetteki bizim için yok hükmündedir. Ancak bu kararı alıp uygulamaya koyanlar şunu bilmeliler ki, Türkiye’nin öncülüğünde D-60 Projesi'ni hayata geçirip, İslam Birliği'ni kuracağımızı ve bu kararın yazılı olduğu kağıtları yırtıp atacağımız günler mutlaka gelecektir. Erbakan Hocamızın her fırsatta ‘Bizim milletimizin üzerindeki külü üflesen altından kor gibi iman ateşi çıkar’ diye iftihar ettiği Aziz Milletimiz, bu tecavüz karşısında en gür şekilde sesini yükseltecek ve üzerine düşeni yerine getirecektir” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Erbakan Vakfın’dan Kudüs Kararına Tepki