02 Mart 2014 Pazar, 17:51
ERKAL, AMPUTE SPOR KULÜBÜNÜ ZİYARET ETTİ
Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, engelli vatandaşlara ciddi anlamda destek verecek olan projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Erkal, Malatya Bedensel Engelliler Ampute Spor Kulübünü ziyaret etti. Kulüp idarecileri ve sporcularıyla bir araya gelen Erkal, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi.  
“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Malatya Bedensel Engelliler Ampute Spor Kulübü’nün güzel bir faaliyet icra ettiğini belirten Erkal, “Engelli kardeşlerimize sahip çıkmak kamunun, devletin, belediyenin asli görevlerinden olmalıdır. Belirli bir sistematik içerisinde bu kardeşlerimize destek olunması bizim açımızdan önemlidir. Bu kardeşlerimize ciddi seviyede destek verilmesi gerekmektedir. Malatya Büyükşehir yapılanması içerisinde Malatya’nın spor altyapısıyla ilgili de çalışmalarımız olacak” dedi.
Erkal, 30 Mart’tan sonra Malatya’nın büyük bir yapılanma içerisine gireceğini kaydederek, “Malatya’nın spor, sosyal ve teknik altyapısı yeni baştan gözden geçirilecek. Sportif anlamda engelli kardeşlerimize altyapı sağlamak ve bu kardeşlerimizin maddi imkanlarını genişletecek bir takım projeleri de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunun yerel yönetim anlayışımız açısından önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.  
“REHABİLİTASYON GÖREVİ GÖRÜYORUZ”
Malatya Bedensel Engelliler Ampute Spor Kulübü Başkanı Hepsen Metin, “Malatya Bedensel Engelliler Ampute Spor Kulübü, daha önceden Güneydoğu gazilerini rehabilite etmek ve hayata alıştırmak için kuruldu. Daha sonra biz bu kulübe bütün engelli bireyleri katmak suretiyle profilimizi genişlettik. Amacımız; engelli bireyleri evlerinden çıkarıp, spor yaparak hayata tutunmalarını sağlamak” dedi.
Metin, her ne kadar spor kulübü olarak görülseler de, rehabilitasyon görevi üstlendiklerini kaydetti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ERKAL, AMPUTE SPOR KULÜBÜNÜ ZİYARET ETTİ