13 Şubat 2014 Perşembe, 16:24
ERKAL, SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Saadet Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin Malatya adına büyük önem taşıdığını kaydederek, belediyeciliği iyi bilen bir isim olarak hizmete talip olduğunu söyledi.
Erkal, yerel seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, ilk olarak Malatya Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.
Vali Şahin ile bir süre sohbet eden Erkal, işi iyi bilen teknik bir kadroya sahip olduklarını ve büyükşehir olan Malatya’nın temellerini yeniden atacaklarını söyledi.
Vali Vasip Şahin ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel seçimde Erkal’e başarılar diledi.  
“DİN GÖREVLİLERİMİZ İLE PERİYODİK TOPLANTILAR YAPIYORDUK”
Erkal, daha sonra Din Görevlileri Derneği ve Diyanet Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.
Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdulkadir Ateş ve Diyanet Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin ile görüşen Ahmet Münir Erkal, din görevlilerinin önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek, “Belediye Başkanlığımız döneminde din görevlileri ile aylık periyodik toplantılar yapıyorduk. Bu işi Türkiye’de ilk başlatan biziz. Yaklaşık dini vakıf, cemaat, gönüllü kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşları ile beraber 8 yıl beraber Malatya’nın manevi tüzel kişiliğini ayakta tutmak diri tutmak, canlı tutmak ve onlardan gelen teklifleri, arzu ve istekleri yaymak için gayret sarf ettik. Peygamber efendimizin doğum gününde ilkokul çocuklarına içerisinde peygamber efendimizin hayatını anlatan bir yazı yazıp simit dağıttık. Malatya’da bütün esnaflara rica ederek Peygamberimizi anlatan iki hadis koymuştuk” dedi.  
“İSLAMİ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ KURULMALIDIR”
Ulema ve ümeranın toplumun iki önemli ayağını oluşturduğunu ifade eden Erkal, “Bizlerin inancında yöneticileri ehil ve layık insanlardan seçiniz. Eğer yönetici ehliyet ve liyakat sahibi değilse hizmetleri idrak edemez ve hayata geçiremez. Tüm Malatya yeni baştan planlandığı zaman sosyal alt yapı dediğimiz külliye ve külliye’ye bağlı bütün birimlerin, imamlara eğitim merkezlerinin oluşturulması, İslami Araştırma Merkezlerinin oluşturulması fevkalade önemlidir. İmam arkadaşlarımızın eğitim merkezlerinde yetiştirilmesi önemlidir” diye konuştu.  
“UÇ NOKTALARA KADAR HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
Diyanet Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin, Türkiye’de uç noktalara kadar hizmet götürdüklerini kaydederek, “Emniyet mensuplarının olmadığı, belediye personelinin olmadığı yani hiçbir meslek örgütünün bulunmadığı yerlerde mutlaka bir cami ve din görevlisi hizmetini vermektedir. Bizler kavga eden iki kişinin arasını yapmakla emniyet mensuplarına yardım ediyoruz. Fakirleri belirleyip onlara yardım etmek, zenginlerden alıp fakirlere vermekle sosyal belediyeciliği yapıyoruz. Fakat en ihmal edilen birim, yok sayılan kurum ve kurum mensubu da bizim camiamızdır” şeklinde konuştu.  
“UYUYAN BİR MİLLETİ UYANDIRMAK İÇİN BİR KİŞİNİN UYANIK OLMASI YETER”
Din Görevlileri Derneği Malatya Şube Başkanı Abdulkadir Ateş, toplumun düzeltilmesinin kendi üzerilerine birer vecibe olduğunu belirterek, “Toplumumuz hem iman cihetiyle zayıflamış, amelen ve ahlaken çökmüş bir toplum ortadadır. Tabi ki bu toplumun düzeltilmesi bizim üzerimize birer vecibedir. Bizler ulema sınıfını oluşturuyoruz sizler ise ümera sınıfını oluşturuyorsunuz. Bizim tabi ki temennimiz başımıza gelecek insanların bilinçli, şuurlu olmasıdır. Malcolm X’in çok güzel bir sözü vardır ‘uyuyan bir milleti uyandırmak için bir kişini uyanık olması yeter’ şuanda 54 tane İslam ülkesi var 2 milyar Müslüman var ama genelde bütün Müslümanların yaşadığı coğrafyalar da kan ve gözyaşı var. Mahkumiyetin, mazlumiyetin en acımasızı İslam topraklarında yaşanıyor. Tabi ki bunların bir çok sebebi var ama bir sebep ise amirlerin olumsuz davranışları, bir diğeri ise alimlerin görevlerinde yanlış yapmalarıdır” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ERKAL, SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR