07 Mart 2014 Cuma, 15:21
ERKAL, STK’LARI ZİYARET ETTİ
- AHMET MÜNİR ERKAL:
- “MALATYALILAR TARİHİ BİR KARAR VERECEK” Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, Malatyalıların, Malatya’nın yüzyıllık geleceğini belirleyecek bir başkan seçeceklerini söyledi. Erkal, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında MASİAD, MAİKAD ve AKAD Derneklerini ziyaret etti.
Erkal, seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Malatya Sanayisi ve İş Adamları Derneği (MASİAD) ile Malatya İş Kadınları Derneğini (MAİKAD) ziyaret etti.
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ve MAİKAD Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay ile bir araya gelen Erkal, seçim sürecini değerlendirdi.
Sivil toplum kuruluşlarının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Erkal, sivil toplum kuruluşlarının en büyük özelliğinin herhangi bir gücün ya da iktidarın kontrolünde olmaması olduğunu kaydetti.
Erkal, etki altında olmayan sivil toplum kuruluşunun tesirli olacağını dile getirerek, “Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının çok hür olduğunu söylemek mümkün değil. Buradaki değerli yöneticiler bu şuurla meseleye yaklaştıkları zaman gerek Malatya gerekse de Türkiye’nin otokontrolü yüksek bir toplum gelmesi noktasında çok önemli bir rol oynayacaklardır. Türkiye’deki toplumun gerçek anlamda sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için sivil toplumun ve gönüllü sektörün varlığı önemlidir. Ama bu ikisinin yanında da bunların kesinlikle hür bir yapıyla, bir yere bağlantılı olmadan, bir yerden destek almadan hür iradeleriyle Türkiye sorunlarını sorgulaması çok daha önemlidir. Türkiye böyle bir noktaya giderse bence birilerinin bakı, dayatma tarzında siyasi enstrümanları kullanması mümkün olmayacaktır.
MAİKAD Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay, Erkal’e 30 Mart yerel seçimlerinde başarılar dileyerek, “Demokratikleşme sürecinde yalnız siyasilerin değil, sivil toplum kuruluşlarının da çok önemli görev ve sorumlulukları var. Toplumda farkındalık oluşturmak ve sorunlara çözüm getirmek adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” ifadelerini kullandı.
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erkal’e seçim çalışmalarında başarılar diledi.
Erkal, daha sonra Malatya Aktif İşkadınları Derneği'ni (AKAD) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehir olan Malatya’nın temellerinin yeniden atılacağını ifade ederek, 30 Mart’ta Malatya’nın yüzyıllık geleceğini belirleyecek olan belediye başkanını seçeceklerini belirtti.
Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, bayanların sosyal hayatta önemli bir etkili olduklarını söyledi.
Erkal, sosyal hayatta çok fazla sesleri çıkmayan kadınların son kararı vermede etkili olduklarını dile getirerek, bayanların işi yöneten gizli yöneticiler olduğunu kaydetti.
“MALATYA’NIN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ BELİRLEYECEKSİNİZ”
Erkal, Malatya’nın 30 Mart’ta tarihi bir karar vereceğini ifade ederek, “30 Mart’ta yerel seçimler yapılacak. Biz yaklaşık bir senelik bir süreçten sonra buraya geldik. Hemşerilerimizden çok ciddi bir talep aldık. Büyükşehir olan Malatya’nın gerçekten çok ağır bir mükellefiyeti var. Bütün sistem yeni baştan kurulacak. Malatya alanı 57 kere büyüyor. Gerçekten zor ve ağır bir iş. Bu gerçekten zor bir iştir. Bu nedenle iyi bir vizyon ve ufuk gerektiriyor. Eğer bunu yapamazsanız, Malatya‘ya çok yazık olur. Bu tarihi bir dönemeç noktasıdır. Malatyalı hemşerilerimiz 5 yıllık belediye başkanlığı yapacak birini seçmeyecekler. Malatya’nın yüzyıllık geleceğini belirleyecek bir karar verecekler” diye konuştu.
Malatya’nın geleceği için doğru bir karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Erkal, “Büyükşehir olan Malatya’nın planlaması yeni baştan yapılacak. Eğer bu planlama geçiştirilirse, vizyonsuz ve ufuksuz bir şekilde yapılırsa, Malatya’nın bölgedeki, Türkiye’deki ve dünyadaki koordinatları, konumu doğru tanımlanmazsa, Malatya’yı karanlık bir noktaya götürürsünüz. Bu anlamda tarihi bir karar vereceksiniz” dedi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ERKAL, STK’LARI ZİYARET ETTİ