09 Şubat 2014 Pazar, 17:21
ERKAL, YAZIHAN’DA SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA KATILDI
Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Malatya için tarihi bir dönemeç olduğunu kaydederek, “Yerel seçimde Malatya’nın yüz yıllık geleceği oylanacak” dedi. 
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Erkal, Saadet Partisi Yazıhan Belediye Başkan Adayı Vahap Karaçay’ın seçim bürosunun açılışına katıldı.
Seçim bürosu açılışında vatandaşlara hitap eden Erkal, şöyle konuştu: “Malatya’nın Büyükşehir olması ile beraber bütün Malatya tek merkezde planlanacak ve ilçelerimiz semtler haline gelecektir. Burada alınacak yanlış bir karar, yanlış bir tercih Malatya’nın geleceğini karartacak ve Malatya’ya kayıp yıllar yaşatacaktır. Tercih ve taktir hakkı önemlidir. Yazıhan halkının, Malatya halkının bu mesuliyet ve şuurla meseleye sahip çıkacağına inanıyorum.” 

“DOĞRU BİR PLANLAMA YAPILMASI GEREKİYOR”
Büyükşehir olan Malatya’nın planlamasının yeniden sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Erkal, şunları söyledi: “Biz, buraya 10 yıllık hizmetten sonra partimizde 1 yıllık istişare ederek geldik. Herkesle görüştük, bütün kardeşlerimizin görüşünü aldık ve bu istişare en güzel şekilde tecelli etti. Bugün sizlerin huzuruna geldik. Ehliyet ve liyakat ölçülerinde, Malatya’nın geleceğini doğru planlayarak, kardeşlerimize adil bir yönetim uygulayarak hizmet odaklı bir anlayışla huzurlarınızdayız.”

“EHİL ADAYLAR BELİRLEDİK”
SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, vazifenin ehil insanlara verilmesi gerektiğine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Adaylarımız partizanlık ve ayrımcılık yapmayacak, emanetlerine sahip çıkacak sadece belirli kesimlerin menfaati için değil millete hizmet etmek için çalışacaklardır. Sizlerin emanetlerinize sahip çıkarak, sizlere hizmet edecek namuslu, dürüst, kul hakkı yemeyecek bir başkan seçtiğimiz zaman bütün Yazıhanlılara iyilik yapmış olacağız.” 

“MALATYA İÇİN ÖNEMLİ BİR SEÇİM”
SP Malatya İl Başkanı Asiltürk de, yerel seçimlerin Malatya için çok önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Malatya artık büyükşehir oldu. Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi Yazıhan İlçemizde yaşayan vatandaşımızda Büyükşehire oy kullanacak Yazıhan Belediyesine de oy kullanacak. Yazıhan ilçemize ne yapıldı, 10 yıldır baraj yapıyorsunuz, iki yıl önce baraj bitti fakat hâla kanal ihalesi yapılmadı. Siz hesap sormayınca birileri bunları hak sayıyorlar. Hiç gitmeyecekmiş gibi bu milletin üzerine çörekleniyorlar.”

“YAZIHAN’I HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”
Durucasu Belediye Başkanı ve SP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Vahap Karaçay da, Yazıhan’ı hak ettiği yere getireceklerini belirterek şunları söyledi: “Yıllarca yaptığımız hizmetler sizlerin gözleri önündedir. Biz, ayırım yapmadan, toplumun hepsine oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza elimizden geldiğince hizmet ettik. Büyükşehirin bir parçası olarak Yazıhan ilçemizi de inşa edeceğiz. Sizlerin desteği ile Yazıhan’ı kalkındıracağız."
Konuşmaların ardından Durucasu Belediye Başkanı ve SP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Vahap Karaçay’ın Yazıhan’daki seçim bürosu açıldı.
Seçim bürosunun açılışına; SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk, SP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Hamza Paşahan, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ERKAL, YAZIHAN’DA SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINA KATILDI