08 Şubat 2014 Cumartesi, 15:16
ERKAL: “ULAŞAMADIĞINIZ YER SİZİN DEĞİLDİR”
 Saadet Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Münir Erkal, ulaşım planlamasının çok ciddi çalışma isteyen bir iş olduğunu kaydederek, “Ulaşamadığınız yer sizin değildir” dedi.
Erkal, seçim bürosunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Malatya’nın ulaşımıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, “Ulaşım planlaması, çok ciddi bir çalışma isteyen iştir. Trambüs, ulaştırma planlaması içerisinde minicik yeri olan bir şeydir. Sadece bir aksta taşıma kapasitesini artırır. Başka bir şey yapmaz” diye konuştu.  
“YENİ ÇEVRE YOLLARI AÇARAK, MALATYA’YI BÜYÜTEBİLİRSİNİZ”
Malatya’nın büyümesinin ancak yeni çevre yolları açarak mümkün olabileceğine dikkat çeken Erkal, “Ulaşamadığınız yer sizin değildir. Bu ulaşım planlamasında temel bir faktördür. Ulaşım yolları, kan damarları gibidir. Eğer bir yere yol götüremezseniz, bu yolları doğru bağlamazsanız, yolun kesitlerini doğru planlamazsanız, yolun büyüklüğüne uygun imar yoğunluklarını doğru vermezseniz, ulaşım planlamasını doğru yapamazsınız” dedi.  
“BİR METRE AÇAMADILAR”
Ahmet Münir Erkal, Kuzey ve Güney çevre yollarını kendi belediye başkanlığı döneminde planladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:
“1989 yılında Kuzey ve Güney çevre yollarını ilk defa gündeme getirdik. Böyle bir şey düşünülmüyordu. “Malatya tek bir hat üzerinden beslenemez” dedik. Kuzey ve Güney çevre yollarını 3 tane 50 metrelik Kuzey-Güney istikametindeki hatlarla bağlamak üzere planladık. Güney çevre yolunun 4 kilometresini açtık. Ondan sonra gelenler 15 sende bir kilometre açamadılar. Kuzey çevre yolu 42 kilometre uzunluğundadır. Bir metresini açamadılar. Malatya, yol olmazsa büyümez. Fahri Kayahan Bulvarını açmasaydım, Malatyalılar nereye inşaat yapacaktı. Bir Malatya orada kurulmuş. Ciddi bir yapı yoğunluğu var.”  
“HESABINI SORACAĞIZ”
Trambüs ile ilgili net olmayan bir takım bilgilerin olduğunu ifade eden Erkal, “Trambüs sadece bir hattaki yoğunluğu azaltmak için kullanılan bir sistemdir. Büyük sıkıntılar var. Ulaşım planlaması açısından, karayolları kanunu açısından Trambüs’ün tarifi var mı yok mu? Onu da bilmiyorum. Böyle bir tarif var mı? Eğer yoksa nasıl ihale ettiniz? Sözleşmede Türk lirası olduğu söyleniyor sonra avroya çevrilmiş. Bu çevirme doğru mu? Bu hususta da net olmayan bilgiler var. Göreve geldiğimizde bunu ciddi şekilde inceleyeceğiz. Eğer yanlışlıklar varsa, Malatya’nın 60 milyon TL’sini çöpe atanlardan hesap soracağız. Bu hesabı soracağım. Bu işin çok sağlıklı olmadığı yönünde duyumlar aldık. Türkiye’de ilk defa uygulanıyor. Burası deneme tahtası mı? Bütün bunların üzerinde soru işaretleri var. Kısmet olursa bunu ciddi bir şekilde inceleyeceğiz. Burada bir yanlış varsa projeyi iptal edip, bunu yapanlardan hesap soracağız” ifadelerini kullandı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ERKAL: “ULAŞAMADIĞINIZ YER SİZİN DEĞİLDİR”