11 Haziran 2014 Çarşamba, 15:57
ESENLİK MALATYA BELEDİYESPOR'DA AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ SEVİNCİ YAŞANIYOR
Karate Malatya İl Temsilcisi Resul Uluca, Esenlik Malatya Belediyespor Karate Takımı'nın Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 
Uluca, İzmir'de yapıla Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda kıl payı finali kaçırdıklarını ifade ederek, "Biz sadece Malatya'da ya da Türkiye şampiyonalarında derece yapmayı istemiyorduk. Çıtamızı her zaman yüksek tuttuk. Bartın'da yapılan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası'nda derece elde ederek, Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonasına katılma hakkını elde ettik. 7-8 Haziran tarihlerinde İzmir'de yapılan Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda 19 ülkeden 119 takım mücadele etti. Şampiyonada 470 sporcu ter döktü. Esenlik Malatya Belediyespor Karate Takımı olarak çok iyi mücadele ettik ve finali kıl payı kaçırdık. Bir sporcumuzun ufak bir hatası nedeniyle yenilmeden Avrupa üçüncüsü olduk" dedi.
Esenlik Malatya Belediyespor Karate Takımı'nın Karate Olimpiyat Şampiyonasına katılacağını kaydeden Uluca, "Kulüp olarak Avrupa üçüncülüğüne razı değiliz. Malatya için iyi bir başlangıç yaptık. Kulüp olarak Dünya Kulüpler Karate Şampiyonasına katılma hakkını elde ettik. 2015 yılında Fransa'da ilk defa Karate Olimpiyat Şampiyonası düzenlenecek. Oraya eleme müsabakaları oynamadan katılma hakkını kazandık" ifadelerini kullandı.
Uluca, hedeflerini her zaman yüksek tuttuklarını belirterek, "Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz. Biz Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda sadece Malatya değil, Türkiye'yi de temsil ettik. Büyükler kategorisinde Avrupa üçüncülüğünü almamız, Türkiye'yi birinci sıraya koydu. Hedefimizde dünya şampiyonası var. Küçük bir takviye ile Dünya Kulüpler Karate Şampiyonası'nda kupayı Malatya2ya getireceğimize eminim" şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Esenlik Malatya Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman'ın kendilerine büyük destek verdiklerini ifade eden Uluca, "Malatya'da karate sporunda altyapının gelişmesi adına Sayın başkanlarımız büyük bir destek verdi. Bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Karate sporuna verilen desteklerle birlikte bizde bu başarıyı elde ettik. Bu anlamda hedefimizi yüksek tutuyoruz. Dünya Kulüpler Karate Şampiyonası ve Karate Olimpiyat Şampiyonasına katılacağız" dedi.
Uluca, Esenlik Malatya Belediyespor Karate Takımı'ndan 5 sporcunun milli takıma seçildiğini kaydederek, "Almanya'da Büyükler Karate Şampiyonası var. 5 sporcumuz şampiyonada mücadele edecek. Bu sporcularımıza son derece güveniyoruz. Bu anlamda güzel bir vizyon takımı olduk. İnşallah bu başarıların devamı da gelecek" diye konuştu.
Uluca, Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası'nda mücadele eden sporcular Yücel Gündoğdu, Ziya Yaşar, Müslüm Baştürk, Emre İpek, Gökhan Gündüz, Alperen Doğan, Halil İbrahim Yalçınkaya ve takımın antrenörü Murat Yoldaş'ı Avrupa üçüncülüğünden dolayı tebrik etti.
Karate sporcusu Müslüm Baştürk'ün karate semineri için Filistin'e gittiği kaydedildi.

11_HAZIRAN_RESUL_ULUCA_KARATE_SAMPIYONASI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ESENLİK MALATYA BELEDİYESPOR'DA AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ SEVİNCİ YAŞANIYOR