24 Eylül 2016 Cumartesi, 20:58
Eski tapu binası tinercilerin yuvası oldu
Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan eski Kadastro ve Tapu Müdürlüğünün binası tinercilerin yuvasına döndü. Çevredeki vatandaşlar ve esnaflar binaya girenlerin ev, iş yeri ve arabalarına maddi zararlar verdiklerini iddia ederek sorunlarına bir çözüm bulunmasını istediler. 
Şimdilerde boş olan ve kapıları açık olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün eski binası adeta tinerci yuvası haline geldi. Uzun zamandır kullanılmayan ve içerisi harabeye dönen binada herhangi bir güvenlik önlemi de alınmamış durumda. Çevredeki esnaflar, boş binaya dadanan tinercilerle ilgili rahatsız duyduklarını belirtirken özellikle çocuk ve kadınlar bahse konu bölgeden geçmeye korkuyorlar. Esnaflar, binaya giren tinercilerin arabalarına ve iş yerlerine de zarar verdiklerini belirterek yetkililerden sorunlarına çözüm bekliyorlar.
Tapu binasının yıkılıp bir an önce arsa veya bir başka bir şekilde değerlendirilmesini isteyen bölge esnaflarından Bekir Uğur, “Tapu Kadastro Müdürlüğü buradan gittikten sonra madde bağımlıları meskeni haline geldi. Mahalle olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Buranın bir an önce yıkılıp arsa haline gelmesini istiyoruz. Şehir merkezinde böyle bir mekruh binanın bulunması ham bizler hem de mahalle sakinlerini çok sıkıntıya sokuyor. Bu konuda yetkililerde yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Eski tapu binası tinercilerin yuvası oldu