12 Aralık 2016 Pazartesi, 19:54
ESKKK Bölge Başkanı Bayram’dan MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Keskin, terör saldırılarına tepki göstererek, “Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizin ailelerine Allah büyük sabır versin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir daha bu tür şerefsizce, haysiyetsizce yapılan bu saldırılar bir daha son olur aziz mübarek günlerin hürmetine. Cenab-ı Allah idarecilerimize, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza,  bakanlarımıza, uzun ömürler versin. Sayın Cumhurbaşkanımızı  vermiş olduğu mücadeleden dolayı asla yalnız bırakmamalıyız. Bugün ülke ve ülkenin istikbali söz konusu. Ülkemize dünden daha fazla sahip çıkmalıyız, birliğimize ve beraberliğimize dünden daha fazla önem vermeli ve kenetlenmeliyiz.” dedi.

Keskin, Malatya’da gündeme getirdikleri ve takibini yaptıkları birçok talebin bugün hayata geçirildiğini, bundan dolayı Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerine teşekkür ederek, “Şoför esnafına ÖTV’siz araç talebini ben 8 yıl önce Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kongresinde kürsüde dile getirirken, herkes bana gülde. Ben emekli esnafımız için  100 TL seyyanen zam dediğim zaman yine bana güldüler. Çalışan emekli esnafımızın maaşından yapılan yüzde 15 oranındaki sosyal destek primini Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız dediğimde de kimse inanmak istemedi. Pazar Ruhsatını Türkiye’nin gündeminden çıkartılacağını söylediğimizde de kimse inanmak istemedi. Yine yılarca 2008 yılından beri üzerinde durduğumuz 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli faizsiz 50 bin TL kredi talebimize yine güldüler, kooperatiflerimizde güldüler,  ‘olur mu’ dediler. Ama bugünler bunların hepsi gerçekleşti.  Önemli olan sorunu ve talebi gündeme getirip  her platformda takip etmektir.  Şuanda sicil affı ile ilgili çalışma yapılıyor. Özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatiflerimiz içinde çok önemli. Bir esnafımız 30 tane senet ödemiş, bir tane senette sıkıntı yaşamış,  ancak o bir senet sorun olarak her yerde karşısına çıkıyor. Hem Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hemde Gümrük ve ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, sorunun üzerinde duruyor. Hükümetlerden ne isteyeceğimiz konusunun hiç peşini bırakmadık.  Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanlarımız, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’dan, bakanlarımızdan Allah razı olsun.  Özelliklede Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin  Malatya’lı olması, esnaf ve sanatkara büyük destekleri oldu. Esnaf ne istediyse bu hükümet verdi. Esnaf camiası olarak hükümetlerimizi bugüne kadar destekledik, yarında destekleyeceğiz.  Ülkemiz ve coğrafyamız çok ağır şartların olduğu bir süreçten geçiyor. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip Malatya ve ülkemiz için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

 Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Bölge birliği çalışmalarını çok iyi götürüyor. 5 ile hizmet veriyorsunuz. Merkezde de Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ali evren görevini çok iyi yapıyor.  Önemli olan temiz ve dürüst olmaktır. Buraların paraları yetimin hakkıdır. Bunu unutmamız gerekiyor. Hesabı burada vereceğiz, başka yerde vereceğiz, ama en büyük hesabı Allah’a vereceğiz. İnsanlara babasının, annesinin vermediği parayı kooperatifler aracılığı ile veriyorsunuz. Tabi bu para devletin parası. Ama kooperatiflerimiz aracı oluyor ve kefil oluyor. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram ise, “Gün birlik günü. Gün bir birimize sarılma günü. Bugün particilik, siyaset, politika yapma günü değil. Bugün mutlaka hepimizin bir birine sarılması gerekir. Özellikle esnaf ve sanatkar teşkilatları, biz

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri TESKOMB ile TESK ikiz kardeşiz. Sizsiz biz, bizsiz siz olmayız. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi esnaf ve sanatkar bu ülkenin omurgasıdır. Bu ülkenin bel kemiğidir. Eğer bir vücudun bel kemiği kırılırsa o vücut ayakta kalamaz. Esnafımızın bu dönem altın çağı. Kendi bölgemize bakınca; 3 sene öncesine kadar bölgemizde kullandığımız kredi 60 milyon TL’ydi. Bugün aynı 5 ilde 600 milyon TL kredi veriyoruz.  Küçük esnaf ve sanatkarlara kullandırdığımız kredilerin faiz oranları yüzde 5, aslında normal cari faiz yüzde 14-15, hatta donatılmış şekliyle yüzde 20’lere vuruyor. Ancak Hazine’den yapılan süspanse ile yüzde 5,  yüzde 2 kesinti yapılsa yüzde 7.  Küçük esnaf ve sanatkar bu parayı aldığı zaman amacında kullanıp zamanında öderse gerçekten bulunmaz bir nimet.” şeklinde konuştu.

 Bayram, “Tüm sivil toplum kuruluşları, sadece esnaf ve sanatkar kooperatifleri, esnaf ve sanatkarlar odaları birlikleri değil. Malatya’da çok şükür bu konuda bir sıkıntımız yoktur. Gerek esnaf kooperatifleri ile gerekse esnaf odaları ile sizlerle güzel bir birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin Malatyalı oluşu ve burada direk ulaşmamız Malatya esnafı içinde bir avantaj. Cenab-ı Allah bir daha bu millete acılar yaşatmasın. Rabbim bu ülkeye zeval vermesin. Bu ülke 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattı.”diye konuştu.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ESKKK Bölge Başkanı Bayram’dan MESOB Başkanı Keskin’e ziyaret