14 Kasım 2014 Cuma, 12:03
ESNAF KIŞ LASTİĞİNDEKİ MUAMMANIN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ
Malatya’da oto lastik satıcıları, 1 Aralık’ta başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu uygulamasındaki muammanın giderilmesini istedi. Satıcılar, 2012 ve 2014 yıllarında yayınlanan genelgelerin değişik olduğunu, bu konuda Malatya Valiliği’nin bir açıklama yapmadığını ifade ettiler. 
Malatya’da otomobil lastik satıcısı Mahmut Özdoğan, Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin 8 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Ancak 10 Kasım 2014 tarihinde de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeni genelge yayınlanarak, kış lastiği standartları yeniden ilan edildi. Ancak bu durum, kış şartlarına bağlı illere göre değişebiliyor. Mesela Elazığ Valiliği şartları açıkladı. Malatya Valiliği ise açıklamadı” dedi. 
“Kanunen 56 ilde kar lastiği zorunlu oldu. Otomobillere çekiş durumlarına göre 2 tane mi, 4 tane mi takılacak açıklanmadı. Sürücülerin mağdur olmamaları için şartlar açıklanmalıdır” diyen Özdoğan, muammanın giderilmesi halinde lastik satıcılarının ona göre lastik getireceklerini ve uygulama başlayınca da kaosun yaşanmayacağını dile getirdi.
8 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren yönetmenlikte, “Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan ticari amaçlı araçlara kış lastiği kullanma şartı 1 Aralık ile 1 Nisan arasında uygulanacaktır” ifadeleri yer alırken, 10 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan genelgede değişiklikler yapıldı. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ESNAF KIŞ LASTİĞİNDEKİ MUAMMANIN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ