01 Kasım 2017 Çarşamba, 21:29
Esra Tüfenkci’den Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, konteyner kentte barınan sığınmacıları ziyaret etti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Suriyeli çocukların yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, 29 Ekim'de konteyner kentte barınan Suriyelileri ziyaret etti. Burada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Suriyeli çocuklar tarafından yapılan resimlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren bayan Tüfenkci, çocuklarla sohbet etti. Çocukların yaptıkları resimleri yakından inceleyen bayan Tüfenkci, sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Daha sonra Vali Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın eşi Kadriye Urhal ile birlikte minik Suriyelilerin eğitim gördüğü anasınıfına geçen bayan Tüfenkci, buradaki çocuklara tek tek ilgilendi. Suriyeli miniklere çikolata dağıtan bayan Tüfenkci, buradaki incelemelerinin ardından meslek kurslarının verildiği merkeze geçti. 
 
Burada bilgisayar, satranç, ve kuaför kurslarını ziyaret eden bayan Tüfenkci, halı kursunda ise tezgahın başına geçerek dokuması tamamlanmış el emeği göz nuru bir halının kesimini gerçekleştirdi.
 
Daha sonra heyet, AFAD İl Müdürü Mustafa Akar'dan konteyner kent ile ilgili brifing aldı. Suriyeli öğrencilerin eğitim ve öğretim durumları hakkında bilgi veren Beydağı Geçici Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Hacı Mevlüt Kılıç ise şunları kaydetti:
"Kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz eğitim ve öğretim görmektedir. Ayrıca sosyal tesisler de Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri yapılmaktadır. Halk eğitim faaliyetlerinde sosyal ve kültürel kurslar, sportif kurslar ve mesleki kurslar yer almaktadır. Ayrıca Beydağı Geçici Barınma Merkezi'nde ikamet edip İnönü Üniversitesi ve ülkemizdeki diğer üniversitelere devam eden-yerleşen öğrenci sayısı 230 kişidir. Beydağı Geçici Barınma Merkezi'nde halen Türk eğitim sistemi ve Suriye eğitim sistemi ile birlikte eğitim ve öğretim gören öğrenci sayısı 3 bin 600 civarındadır. Merkezde 115 Türk öğretmen ve 185 Suriyeli gönüllü eğitici görev yapmaktadır. Ayrıca belirli gün ve haftalara münhasır kampta yapılan  sosyal etkinliklerden en azami derecede faydalanılmaktadır."
 
Bayan Tüfenkci, son olarak Suriyeli Şaban el Ragıp ailesinin misafiri oldu. Burada ailenin sorun ve taleplerini dinleyen Esra Tüfenkci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi bizler Suriyeli kardeşlerimize ensar olduk. Kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşüyoruz, çünkü bizim kültür ve inancımız bunu gerektirmektedir" diye konuştu.
 
Heyet incelemelerinin ardından konteyner kentten ayrıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Esra Tüfenkci’den Suriyeli Sığınmacılara Ziyaret