25 Nisan 2014 Cuma, 16:01
ET İTHALATI KAPIDA
Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, “Eti ithalatı kapıda” dedi. 
Yaptığı açıklamada, et ithalatının zararlarından söz eden Taneli, “İthalat açılırsa sorumlusu hepimiz oluruz. Et ve Süt Kurumu et ithalatı kararı almıştır. Bunun önüne geçmek için üreticilerimizin ürettiği hayvanların en az yüzde 10'unu Et ve Balık Kurumu'na taahhüt ettiğimiz takdirde ithalatın gelmeyeceği garantisi Merkez Birliğimiz tarafından alınmıştır. Üreticilerimizin 30-4-2014 tarihine kadar birliğimize gelip sözleşme imzalaması, aksi takdirde ithalat başlayacaktır. 5200 sayılı kanun ve tüzüklerimizde birliklerin pazarlamada yer alması ve üye üreticilerimizin menfaatine çalışması hususları yer almaktadır. Sektörümüzün dengesini korumak ve fiyat istikrarını sağlamak bizlerin öncelikli görevlerindendir. Fiyat istikrarı sağlanamaz ve sektörde bu işle görevli et süt kurumunun et ihtiyacı karşılanamaz ise bundan en büyük zararı üretici görür. Yeniden et ve kesimlik hayvan ithalatı açılır ve 2010 -2011 yıllarında yaşadığımız felaket tekrarlanır” dedi.
“Merkez birliğimiz ve diğer birlikler gerekli girişimlerini sürdürmektedir. Şu anda en acil konu ise süt kurumunun ihtiyacını karşılamaktır" diyen Taneli, şöyle devam etti:
"Kurumun birçok yerle bağlantısı vardır. Bunlara et sağlamak zorundadır. Bu çerçevede bizlerin devreye girip bir nevi et süt kurumunun tedarikçisi olarak ithalatı önlememiz gerekmektedir. Üreticiyi spekülatör olarak gösterme çabaları üzerimizde oynanan oyunları bu yolla bertaraf etmeliyiz. İşte bu amaçla et süt kurumu ile bir protokol yaparak kuruma hayvan sağlanacağı tahhüt edilmiştir. Bu konuda 11 Nisan 2014 tarihinde yapılan genel kurulda tüm birliklerin görüşlerine baş vurularak ortak bir karar alınmıştır.”
Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli,şöyle tamamladı:
“Merkez birliğinde alınan bu karara istinaden et ve süt kurumunun et ihtiyacını karşılamayı tahhüt etmiştir. Merkez birliğinin üreticilerden aldığı güç ile üretici için yaptığı bu girişim başarısız olup ve ithalat açılırsa sorumlusu hepimiz oluruz. Şikayet etme hakkımız olmaz. Üreticilerimizin Kırmızı et üretici birliğine gelip sözleşme yapanlar sıra beklemeksizin 1 Mayıs itibarıyla 17.68 TL’ den peşin kesim yaptırabilirler. “
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
ET İTHALATI KAPIDA