09 Mart 2018 Cuma, 18:48
Evkur Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe Maçı Öncesi İstatistikler
Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de bu hafta ağırlayacağı Fenerbahçe maçı öncesinde son 4 lig maçında mağlup olmazken, sarı-lacivertliler ise ligin son iki haftasında sahadan mağlup ayrıldı. 
Fenerbahçe ile Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de ilk kez bu sezonun ilk yarısında karşılaşmış, sarı-lacivertliler sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılmıştı. Fenerbahçe ile karşılaşmadan önce hiçbir maçta kalesini gole kapatamayan Yeni Malatyaspor, bu maçın ardından ligde oynadığı 16 maçın dokuzunda gol yemedi. 
Ligde dört maçtır yenilmeyen Yeni Malatyaspor, pazar günkü maçta da yenilmezse lig tarihindeki en uzun serisine imza atmış olacak. İç sahada da dört maçtır kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, bundan önce evinde oynadığı sekiz maçın sadece ikisini kazanabilmişti. 
Fenerbahçe, Şubat 2014'teki Eskişehirspor ve Sivasspor maçlarından bu yana, Süper Lig'de ilk kez arka arkaya iki lig müsabakasından yenik ayrıldı. Sarı-lacivertliler en son Kasım-Aralık 2009'da ligde arka arkaya üç maç kaybetmişti. 
Bu sezon öne geçtiği maçlarda hiç yenilmeyen Evkur Yeni Malatyaspor, geriye düştüğü hiçbir maçta da kazanamadı. 

Khalid Boutaib'in direkt katkısı var 
Süper Lig'de ceza sahası dışından en az gol atan üç takımın ikisi bu maçta karşılaşacak. Yeni Malatyaspor, bu sezon maçlarında en az gol atılan iki takımdan biri. Sarı-kırmızılıların ligde attığı son 11 golün 6'sı ve kalesinde gördüğü son 9 golün 6'sını duran toplardan geldi. Fenerbahçe'nin ligde deplasmanda kaydettiği son 10 golün sekizi Giuliano (4), Fernandao (3) ve Josef de Souza’dan (1) geldi. Yeni Malatyaspor'un ligde attığı son 13 golün 7'sin de ise Khalid Boutaib'in direkt katkısı var. Boutaib bu sezon ligdeki forvetler arasında sadece Adis Jahovic'ten daha az ikili mücadele ve hava topu kazandı. 
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Evkur Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe Maçı Öncesi İstatistikler