20 Aralık 2017 Çarşamba, 23:56
EYMS’un Başarılı Oyuncularından İddialı Açıklamalar
E.Yeni Malatyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Murat Yıldırım, performansının iyi olmasındaki baş aktörün hocası olduğunu belirterek, “E.Yeni Malatyaspor’u hakikaten güzel bir oyun sistemi ile yönetiyor” dedi. 
Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan orta sahanın başarılı ismi Murat Yıldırım ve defanstaki performansıyla dikkatleri çeken Sadık Çiftpınar önemli açıklamalarda bulundu.
Geçen hafta oynadıkları Galatasaray maçında iyi mücadele ettiklerini belirten Murat, “Galatasaray karşısında iyi mücadele ederek defansif oynayarak değil, atağa çıkarak hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Belki ikinci yarıda skor daha farklı olabilirdi ama skoru koruyabilmek adına oyunun bazı bölümlerinde kapandığımız için 2-1 üstün geldik. Öte yandan ligin lider takımından 3 puan almak tabii güzel bir duygu. İnşallah bu güzel oyunu diğer maçlarda da sergileyerek 3 puan alarak yolumuza devam ederiz” dedi.

“Bunda baş mimar elbette hocamızdır”
Murat, başarılı performansının arkasında Teknik Direktör Erol Bulut'un olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Performansımı en iyi şekilde sahaya yansıtabiliyorsam bunda baş mimar elbette hocamızdır. E.Yeni Malatyaspor’u hakikaten güzel bir oyun sistemi ile yönetiyor. Antrenmanlarda çok çalışıp, rakiplerimizi iyi analiz ediyoruz. Ona göre de sahaya çıkıyoruz. Futbolcu arkadaşlarım sahada ne yapacağını iyi bildiği için ortaya güzel bir oyun çıkıyor. Biz daha iyi skorlar alarak daha üst sıralarda da olabilirdik. Ne yazık ki 5-6 hafta gol sıkıntısı yaşadık. En sonunda da Galatasaray’a patladık. İyi oynayarak kazandığımız için mutluyuz. Yenildiğimiz maçlarda da iyi oynamıştık. Belki kötü oynasaydık umut vermeyecektik. O zaman kara kara düşünebilirdik. Ama haftalardır iyi oynayıp kazanamayınca Galatasaray gibi rakiple dahi oynasanız kazanabiliyorsunuz. Taraftarımızda son zamanların en müthiş atmosferini bizlere yaşattı. Bizi tribünden desteklemeleri de inanılmaz güç katıyor. Onun için tek bir maçta değil her maça onları bekliyoruz.”

“İnşallah galip gelerek devre arasına daha rahat gireceğiz”
Önlerindeki Kayseri maçına odaklandıklarını belirten Murat, “Artık Galatasaray galibiyetini bir kenara bıraktık. Önümüzdeki Kayserispor maçına odaklandık. Şimdiki rakibimize göre idmanlarda çalışacağız. Onlarda ligde iyi performans sergiliyor. Puanımız onlar kadar olmasa bizde en az onlar kadar iyiyiz. Kesinlikle galibiyet için gideceğiz. Alacağımız 3 puan Malatyaspor’a yakışacaktır. İnşallah galip gelerek devre arasına daha rahat gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sadık Çiftpınar: “Bana göre aslında maçın adamı Malatya şehriydi”
E.Yeni Malatyaspor'un başarılı defans oyuncusu Sadık Çiftpınar ise ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Bana göre aslında maçın adamı Malatya şehriydi. 25 bine yakın taraftarımızla beraber sahada 11, yedek kulübesinde bekleyen 10 tane yürekli insanla beraber 21 kişiyle ve teknik heyetiyle herkesin bu galibiyette çok büyük emeği var. Bir hafta boyunca çok iyi hazırlanmıştık. Onları iyi ve kötü yönleriyle analiz ederek neler yapabiliriz bunları sürekli konuştuk. Sahada 90 dakika boyunca iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Haklı bir galibiyet aldık. İlk 45 dakika onlar mı Galatasaray’dı yoksa biz mi izleyenler bile bu soruyu sormuşlar. Biz de saha içerisinde sergilediğimiz oyundan dolayı keyif aldık. İkinci yarıda skoru 2-0 lehimize çevirdiğimiz için psikolojik olarak geriye çekilmiş olabiliriz. Netice olarak ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Şehir, camia ve takım olarak mutluyuz. İlk yarının son bir maçı var. Kayseri’den alabileceğimiz en yüksek puanı almak istiyoruz. İnşallah galip gelerek devreyi 22 puanla bitirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Malatyaspor’un menfaatleri her şeyden daha önemlidir”
Transferle ilgili kafasında Malatya’dan başka bir şeyin bulunmadığını da kaydeden Sadık, “Devre arasında gelebilecek tekliflere karar verecek olan ben değilim. Benden önce kulübüm var. E.Yeni Malatyaspor’un menfaatleri her şeyden daha önemlidir. Başkanımız ve hocamızla istişare etmemiz lazım. Ama E.Yeni Malatyaspor ile ben bir yola girdim. Şu anda kendimi bu takımdan başka bir yerde düşünmüyorum. Böyle bir lüksüm de zaten olamaz. Bu camianın başarısı, taraftarının mutluluğundan başka bir şey düşünmüyorum. Olur ki herhangi bir teklif gelirse zaten en iyi şekilde başkanımız ve hocamız bunu değerlendirir. Eğer gideceksem kulübüme ben de kazandırarak gitmek isterim. İçerisinde bulunduğum ortamdan gayet mutluyum. Son aldığımız galibiyet de eminim bizi 1 level daha atlattı” şeklinde konuştu.

“Ligin ilk yarısını en iyi yerde bitirmek istiyoruz”
Son olarak bu hafta oynayacakları Kayserispor maçıyla ilgili konuşan Sadık şunları söyledi:
“Kayserispor sezon başında çok sağlam bir ekip kurdu. Puan olarak da ligde iyi yerdeler. Neticede biz de iyi bir takımız. Baktığınız zaman şu ana kadar 5 tane büyük takımla oynadık. Fenerbahçe maçı dışında rakiplerimize çok net pozisyonlar vermedik. Hocamızın gelişiyle birlikte gerçekten çok kompakt bir takım olduk. İyi kapanıyoruz. Savunma yapıp, pozisyon üretmek zordur. Biz bunu da başarıyoruz. Çok şükür iki haftadır gol sıkıntımızı da atlattık. Takım arkadaşlarıma güveniyorum. Hafta boyunca çalışmalarımızı sürdürüp Kayserispor karşısında galip geleceğiz. Ligin ilk yarısını en iyi yerde bitirmek istiyoruz.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
EYMS’un Başarılı Oyuncularından İddialı Açıklamalar