28 Ocak 2016 Perşembe, 18:33
FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ, AVRUPA'DA İNTERAKTİF EĞİTİMDE
FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ, AVRUPA'DA İNTERAKTİF EĞİTİMDE
 Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi, "Avrupa'da interaktif eğitim materyali üretme" adlı projesi ile Hollanda'nın Eindhoven kentindeki eğitim faaliyetlerine başladı. 
Proje koordinatörü Ferhat Yılmaz, kabul edilen "Avrupa'da İnteraktif Eğitim Materyali Üretme" adlı proje hakkında bilgiler verdi. Ocak ve Haziran aylarında gerçekleşecek 14 günlük eğitim ile Avrupa'da uygulanan eğitim metodunu öğreneceklerini belirten Yılmaz, “Öğrencilerin dikkatlerini dağıtmadan, sıkılmadan ve bilgileri birbiriyle bağdaştırarak kalıcı bir şekilde öğretmeyi hedefleyen bir eğitim metodunun okulumuzda aktif olarak kullanılmasını sağlayacağız” diye konuştu. Eğitim alacak öğretmenlerin matematik, geometri, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji, yabancı dil ve tarih alanlarında materyal hazırlamayı öğreneceklerini belirten Yılmaz, “Kurs sonucunda kendi interaktif eğitim materyallerini oluşturabilecek olan hocalarımız, bu şekilde müfredatta da güncellemeye gidebilecektir. Öğretmenlerimiz özellikle dil öğrenmenin önemini öğrencilere daha sağlıklı kavratabilmek ve dil öğreniminde etkili eğitim materyalleri oluşturabilmek için yurt dışı hareketlilik faaliyeti sırasında yabancı dil hocalarına avantaj sağlanacaktır” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Ferhat Yılmaz ayrıca kendilerine bu imkanı sunan Avrupa Birliği Bakanlığı ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na teşekkür etti.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
FETHİ GEMUHLUOĞLU FEN LİSESİ, AVRUPA'DA İNTERAKTİF EĞİTİMDE