05 Ağustos 2016 Cuma, 19:22
FETÖ Operasyonlarında 1’er Dolar Fışkırdı!
FETÖ Operasyonlarında 1’er Dolar Fışkırdı!
  • Malatya Polisi, 5 ilde FETÖ operasyonu yaptı. 41 ayrı adreste 238 adet 1 Dolar ve silahlar ele geçirildi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 ayrı ilde yapmış olduğu operasyonun detayları açıklanırken, kitapların, ajandaların ve çekmecelerde darbe girişimi esnasında darbecilerin kullanmış olduğu 1’er dolarlar çıktı. Emniyet 41 ayrı adresteki aramalarda 238 adet 1 ABD Doları ele geçirdi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ terör örgütüne yönelik soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 3 gün önce Mardin, Erzurum, Tunceli ve Bingöl’de 4, Malatya’da ise  32 olmak üzere 5 ilde 36 ayrı adreste başlatılan eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.  Operasyon kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle iltisaklı olduğu tespit edilen özel okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu 4 şirket ve 1 dernekte de arama yapılmıştı.

Edinilen bilgiye göre; operasyon yapılan adreslerdeki aramalar esnasında ortaya çıkan 1’er ABD dolarlarının ajanda, kitap ve çekmecelere gizlenmiş vaziyette olduğu görüldü. Operasyon da 238 adet 1 ABD Doları, 11 adet tabanca ve 18 adet şarjör ve bin 228 adet 9 MM çapında fişek, 4 adet av tüfeği, 40 adet av tüfeği kartuşu, 12 adet silah ve av tüfeği ruhsatı, 56 adet Kitap, 24 çuval doküman, Çok sayıda dijital medya ve yasaklı yayın, 4 adet pos cihazı ve 25 adet pasaport ele geçirildiği öğrenildi.

Bu arada, aralarında işadamları ile Adliye çalışanlarının da bulunduğu 25 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.Öte yandan arama yapılan adreslerin yanında çöpe atılmış vaziyette içerisinde dini kitaplarında olduğu kitaplarında ele geçirildiği ve bu kitapların arasında Kur’an-ı Kerim’lerin de olduğu öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
FETÖ Operasyonlarında 1’er Dolar Fışkırdı!