19 Haziran 2014 Perşembe, 14:02
FKA YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Malatya Valisi Vasip Şahin, “Bütçe imkanları her sene değişebiliyor. Yoğun bir azalma ve farklılık söz konusu değildir” dedi. 
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) olağan yönetim kurulu toplantısı, FKA’nın Malatya’daki salonunda yapıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Malatya Valisi Vasip Şahin, “Bugünkü toplantımızda, değerlendirilmekte olan projeler ele alınacak. Ayrıca daha önceden teklif çağrısına çıktığımız, ‘güçlü alt yapı ve güçlü ekonomi ile sanayi ve turizm alanlarındaki altyapının güçlendirilmesi ile ilgili destek çağrılarımızın başvuruları tamamlandı. Bize bilgi sunulacak. Biz de değerlendirmelerde bulanacağız” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 13 milyon 500 bin TL’lik her iki başlık için kaynak kullandırılacağını söyleyen Vali Şahin, “Projeler kapsamında Bingöl’den 42, Elazığ’dan 43, Malatya’dan 54 ve Tunceli’den 17 proje başvurusu yapılmış” dedi.
Vali Şahin, İstanbul Emitt Turizm Fuarı’na 2015 yılında katılıp, katılmayacaklarına ilişkin de karar alacaklarını söyledi.
Bir basın mensubunun, projelere verilen destek miktarının azaldığına ilişkin iddiaları sorması üzerine Vali Şahin,”Bütçe imkanları her sene değişebiliyor. Yoğun bir azalma ve farklılık söz konusu değildir” şeklinde cevapladı.
Toplantıda, Ajansın 2014 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin süreçler, 2015 yılında düzenlenmesi planlanan bazı etkinlikler ve Ajansın idari ve mali işlerine ilişkin çeşitli konular değerlendirildi.
Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA ile ilgili toplantıya, Malatya Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Malatya Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Karakazi, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ile FKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
FKA YÖNETİM KURULU TOPLANDI