05 Ağustos 2014 Salı, 15:04
"GAZZE'DEKİ KATLİAMI DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve katliamları dünyanın gündemine taşımak istediklerini söyledi. 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesini ziyaret eden Ağbaba, "Ortadoğu'da akan kana baktığımız zaman İsrail'in yaptığı zulüm ve Gazze'de yapılan katliamlar var. İsrail'in çekilme kararı aldığınızı öğrendik. Gazze'de yaşanan bir insanlık dramı ve büyük bir felaket var. Miting meydanlarında sert sözler söylenerek, bu iş geçiştirilmeye çalışılıyor. Maalesef Türkiye bu konuda, rolünü kaybetmiş, etkinliği olmayan bir ülke konumuna geldi" dedi.
IŞİD militanları tarafından katliamların devam ettiğine dikkat çeken Ağbaba, "Bosna'dan sonra en büyük katliamın yapıldığı Suriye ve Irak topraklarına baktığımız zaman eli kanlı IŞİD militanları tarafından yapılan katliamlar var. Kimi Türkmen, kimi Kürt, kimi Alevi olduğu için insanlar katlediliyor. Çok ciddi sayıda insan katledildi. Bunda da maalesef Türkiye'nin bir etkinliği olmadığı ve ses çıkmadığı gibi AK Parti ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemekten başka bir misyonu olmayan sivil toplum kuruluşları IŞİD katliamlarına göz yumuyor ve destekliyor. TIR'larla silah ve paralar IŞİD militanlarına gidiyor" iddiasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANLIĞINDA OY VERMEYECEĞİNİZ ADRES BELLİ"
Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için büyük bir önem taşıdığını kaydederek, şunları söyledi: "Bütün bölgede müthiş bir katliam var. Ve bütün bunlar AK Parti iktidarları döneminde yaşandı. Irak'ta 1,5 milyon insan öldürüldü ve 100 binlerce kadına tecavüz edildi. Libya, aşiret savaşlarının olduğu ve her gün insanların katledildiği bir ülke konumuna geldi. Bizim müdahil olup, kan akıtmadığımız bir yer kalmamış. Türkiye'nin komşuları eli kanlı katiller olmuş. Maalesef Türkiye'de buna ses eden ne hükümet ne de sivil toplum kuruluşları var. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi büyük önem taşıyor. Eğer Ortadoğu'da akan kanın durmasını istiyorsak, mazlum insanların ölmesini istemiyorsak oy vermeyeceğimiz adres belli."

"GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMINI DÜNYA KAMUOYUNA TAŞIMAK İSTİYORUZ"
Gazze'ye gitmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nu toplantıya çağırmıştık. 'Kuru kınama bildirileriyle bir şey olmayacağını ve sadece kendilerini tatmin ettiklerini' söyledik. Dünya'nın dikkatini çekmek için hep birlikte Gazze'ye gitmeyi teklif ettik. Ramazan Bayramını orada geçirmek istedik ama Türkiye'nin Mısır ile olan ilişkilerinden dolayı izin almayı başaramadık. Ama Gazze'ye gitmek için uğraşıyoruz. Orada olmak istiyoruz. Şimdi bir ateşkes sağlandı ve İsrail'in geri çekileceği söyleniyor. Tarafsız bir gözle, dünya kamuoyuna Gazze'de yaşanan insanlık dramını, katliamları gündeme getirmek istiyoruz. Umarım bunu başarırız" diye konuştu.

"FARKLI SESE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"
Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin arasında yaşanan kavgayı da değerlendirdi.
Ağbaba, "3,5 yıldan beri TBMM'de bu kavgalar çok sıkça yaşanıyor. Bu imam-cemaat ilişkisi. Başbakan kendi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalışıyor. Kendi gibi düşünmeye herkese saldırıyorlar. Ben de birçok kez saldırıya uğradım. Kendi gibi düşünmüyorsa, onu kaba kuvvetle susturmaya çalışıyor. Farklı sese tahammül edemiyorlar" ifadelerini kullandı.
İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak ise, "İnsan haklarının yoğun şekilde ihlal edildiği bir süreci yaşamaktayız. Birçok noktada da hak ihlallerini birlikte izliyoruz. Cezaevlerindeki hasta tutsaklardan tutun birçok alanda insan hakları ihlalleri yaşanıyor" diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"GAZZE'DEKİ KATLİAMI DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ"