26 Mart 2023 Pazar, 00:59
Geçici İşyerleri İçin Noter Çekilişi Yapılacak

Malatya Valiliği, yapımına başlanılan geçici işyerleri için esnaf ve sanatkarların bağlı oldukları mesleki kuruluşlara başvurması gerektiğini ve  kuranın noter huzurunda çekileceğini açıkladı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“06.02.2023 Tarihinde İlimizde yaşanan deprem neticesinde iş yerleri ağır hasar gören veya tamamen yıkılan esnafımızın mağduriyetinin giderilebilmesi için İlimizin farklı semtlerinde çarşı kültürünün devam ettirilmesi, şehrimizin ticari ve sosyal hayatına canlılık vermesi için düşünülen Geçici İşyerlerinin yapımına başlanılmıştır.

İşyerleri tamamen yıkılan veya ağır hasarlı esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için dağıtılacak Konteynerlardan istifade etmek isteyen esnafımızın bağlı bulunduğu oda veya mesleki kuruluşlarına (Ticaret ve Sanayi Odası ,Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Esnafımızın bağlı bulunduğu mesleki kuruluşlar tarafından kontenjan dahilinde hazırlanan listelerin Valilik Kriz Merkezindeki komisyona sunumu yapılacaktır.

Esnaflarımıza Konteynerların dağıtımı komisyon gözetiminde noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlendikten sonra anahtar teslimi yapılacaktır.”

 

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Geçici İşyerleri İçin Noter Çekilişi Yapılacak