24 Aralık 2017 Pazar, 17:08
Gençlik Kollarından Kudüs Programı
AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kudüs'ü Anma Programı düzenlendi. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, katılımcılara teşekkür ederek, “Kudüs ümmetin ilk miracı, ümmetin ilk kıblesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylediği gibi, ‘Mescidi aksa düşerse, Mescidi Nebevi düşerse, Mescidi Haram düşerse Kabe düşer, Allah hepimizi bu günleri görmekten korusun inşallah” ifadelerini kullandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Kudüs bizim sevdamız, Kudüs bizim aşkımız, Kudüs bizim namusumuz, bütün İslam dünyasın namusu, insanlığın civanı. Eğer Kudüs esirse insanlık esir demektir. Kudüs miracımız, ilk kıblemiz, Kudüs’e kim hakimse dünyaya da o hakimdir” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, İslam ülkelerinin durumunun iç açıcı olmadığını söyleyerek “Bugüne nasıl geldik, bu süreci çok iyi okumamız lazım. Kudüs'ün önemini tüm Müslümanlar bilir. İslam coğrafyasındaki insanlar kendi yöneticilerinden bu konuda bir şey bekleyemez hale geldi. Onların tek umudu Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye. Dolayısıyla biz güçlü olmak zorundayız. İslam coğrafyasının içine düştüğü o fitneye düşmememiz lazım” dedi.
Konuşmaların ardından “Kudüs” adlı bir konferans veren yazar Musa Biçkioğlu “Allah ‘Kudüs mukaddes’ demiştir. Mukaddes demek: Özünde tertemiz olmuş demektir. Hiçbir zaman girilemeyecek olan demektir. Hiç bir pisliğin, kirliliğin, hiçbir çamurun hiçbir İsrail askerinin postalının kirletmeyeceği demektir. Dolayısıyla özgür olan Kudüs’tür, özgür olamayan şuanda sadece Ümmettir ama unutmayalım, ihmal etmeyelim tarihimizde dönüp bakalım, İslam dünyası 5 defa bir araya gelmiştir, bir tanesi de geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılmıştı. 5 kere toplantı yapılmıştır, bunların hepsi Kudüs için olmuştur, Kudüs Müslümanlar için önemlidir” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Gençlik Kollarından Kudüs Programı