16 Mart 2017 Perşembe, 15:04
GEVREK:Sefer bizden zafer Allah'tan diyerek yola çıkıyoruz
Evkur Yeni Malatyaspor’un Kulüp Başkanı Adil Gevrek, “Malatyaspor, şehrin marka değeri. Futbol takımının Süper Lig'de olması kent ve 2,5 milyon Malatyalı için çok çok önemli. İnşallah ‘Bu sene o sene' olur. Allah'ın izniyle Süper Lig'e çıkacağız” dedi. 
Şampiyonluk şansları ve takımın son 3 yılı ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Gevrek, İrfan Buz’un bu ligin üzerinde bir teknik adam olduğunu ifade etti. Bu sezon yakaladıkları kolej takımı havasıyla şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını kaydeden Gevrek, “Malatyaspor büyük bir camia, aynı şekilde şehir ve taraftar da öyle. Geçmişi başarılarla dolu bir futbol kenti. 80'lerde namağlup şampiyonluk yaşamış, takdir edilecek başarılar elde etmiş, UEFA'ya kadar (Avrupa kupaları) yükselmiş bir kulüp. Yaklaşık 11 yıldır Süper Lig'de değiliz. Yeni Malatyaspor'da göreve geldiğimiz sene TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta çok şükür şampiyon olduk. 2015-16 sezonunda TFF 1. Lig'de orta sıralara oynadık. Şimdiki hedefimiz şampiyonluk ve Süper Lig. Malatya'da özlenen futbolu Süper Lig'de de sergilemek" diye konuştu.

“Süper Lig'e çıkacağız”
Gevrek, takımın 44 puanı olduğunu hatırlatarak, "Lideriz, doğru yoldayız. Biz, futbolcularımız, taraftarımız, camia inandı. Son haftalara giriyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İş adamları ve bürokratlar, herkes kenetlenmeli, destek vermeli. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve diğer vekillerimiz, sağ olsunlar, kulübe sahip çıkıyorlar. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da zaten başından bu yana yanımızda. Zor günlerde de birlikte olmalıyız. Malatyaspor, şehrin marka değeri. Futbol takımının Süper Lig'de olması kent ve 2,5 milyon Malatyalı için çok çok önemli. İnşallah ‘Bu sene o sene' olur. Allah'ın izniyle Süper Lig'e çıkacağız” şeklinde konuştu.

“Sefer bizden zafer Allah'tan diyerek yola çıkıyoruz”
Evkur Yeni Malatyaspor’da 3 yılda başarılı bir tablonun ortaya çıkmasını birlik, beraberlik, inanç ve istişareye bağlayan Gevrek, “Elbette nihai hedeflere ulaşmış değiliz ancak bugüne kadarki icraatlarımız ekip başarısı; yönetim kurulundaki arkadaşlar, tenkit heyet, futbolcular En büyük gücümüz taraftarımız. Bazı şeyleri doğru, dürüst yapmak, samimi olmak ehemmiyetli. Biz de bunu yaptık. Her konu üzerinde ehil olan kişilerle görüş alışverişinde bulunduk. Ekonomiden transfere dek sık dokuduk, ince eledik. Bazen sebepleri yerine getirirsiniz, doğru olanı yaparsınız, gerisini Allah'a bırakırsınız. Yani ‘Sefer bizden zafer Allah'tan' diyerek yola çıkıyoruz. Sıkıntılara, ‘Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır' düşüncesiyle baktık. Bize düşen sefere çıkmak. 'Zafer Allah'ındır' diyerek yola koyulduk. Tabii bu işler kısmet meselesi. Başarıyı bu inancın getirdiği fikrindeyim” diye konuştu

“İrfan Buz TFF 1. Lig'in üzerinde bir teknik adam”
Adil Gevrek, Teknik Direktör İrfan Buz’un TFF 1. Lig'in üzerinde bir teknik adam olduğunu vurgulayarak, “Getirdiğiniz hocaların bazıları uyum sağlayamayabilir, kan uyuşmazlığı olabilir. Bunlarla her takımda karşılaşabilirsiniz. Yücel İldiz bizden ayrıldıktan sonra Karabükspor'u Süper Lig'e çıkardı. Feyyaz Uçar ile TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olduk. İrfan Buz istişareye açık, herkesi dinleyen, işine odaklı bir teknik direktör. İyi anlaşıyoruz, her anlamda kafamız uyuşuyor, düşüncelerimiz benzer. İki tarafın da hedefleri mevcut. Birçok lisan bilmesi de kalitesinin ispatı. Geçen sezonu 11. basamakta tamamladık ama bana göre ciddi bir başarı vardı. Çünkü, 'bu takım küme düşer' deniliyordu. Neredeyse play-off'a kalıyorduk. Bu sene de şampiyonluğa oynuyoruz. İrfan Buz başarılı ve bana göre TFF 1. Lig'in üzerinde bir teknik adam. Bursaspor ve Gençlerbirliği ile Süper Lig tecrübesine de sahip. İnşallah Süper Lig'e çıkarız” değerlendirmesinde bulundu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
GEVREK:Sefer bizden zafer Allah'tan diyerek yola çıkıyoruz