26 Ekim 2017 Perşembe, 15:07
Gönül Adımları Hakkari’yi Dinliyoruz
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekilli Öznur Çalık, terör örgütleriyle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirterek, “Bir taraftan terörle mücadele, diğer taraftan ise sosyal ve kalkınma devam edecektir” dedi.
Akşam saatlerinde Hakkari’ye gelen Öznur Çalık ve beraberindeki milletvekilleri, sabah saatlerinde Mezran Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. 'Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Hakkari’yi Dinliyoruz' projesinin startını Hakkari’de verdiklerini ifade eden Öznur Çalık, kendilerine gönül kapılarını açan Hakkarililere teşekkür etti. Çalık, “Bizim için en önemlisi Ankara’dan bakınca Hakkari nasıl görünüyor değil, Hakkari’den bakınca Hakkari nasıl görünüyor, Hakkari’den bakınca Türkiye nasıl görünüyor. Sizin gözünüzle görelim dedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile çıktık yola ve ilk molayı Hakkari’de verdik. Sosyal politikalarda gönül adımları atalım dedik. Bugüne kadar neler yaptık, sizlerin talepleri nelerdir, onları dinlemek istedik. Hakkari’nin yaşadığı sorunları genel değerlendirmelerle birlikte dinlemek istedik. 11 ay kış, 1 ay Ramazan olurdu Hakkari’de, artık Allah şükürler olsun yollarımızı da yaptık. Hakkari’ye yaptığımız yatırımlara hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

“Doğuyu batıyı ayırdılar”
Ülkede senelerce kardeş kavgası çıkartmanın belasıyla yanıp tutuşanların etnik siyaset yaparak, doğuyu batıyı ayırdığını ifade eden Çalık, “Bendensin bizdesin, bizden değilsiniz dediler. Biz biliyoruz ki hep birlikte biriz, siz biliyorsunuz ki siz benim ben sizsiniz. Biz Hakkari ile birlikte Trakya, Sinop ve Hatay ile birlikte hep birlikte Türkiye’yiz. Hakkarili vatandaşların bize söyledikleri, Hakkari havasıyla, suyuyla, gençleriyle, eğitimiyle, sporuyla, yatırımıyla ve ticareti ile anılsın. Biliyoruz ki hedefimiz, ülkemiz, bayrağımız, dinimiz ve mezhebimiz birdir ve bu birilerini rahatsız ediyor. Bu rahatsız olanları bundan sonra da rahatsız etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Terör örgütleri ile mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz”
Terör örgütleri ile mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirten Çalık, “15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünü yaşatan FETÖ terör örgütü ile sonuna kadar mücadele gedeceğiz. PKK, DEAŞ ve tüm terör örgütleri ile sonuna kadar mücadele gedeceğiz. Operasyonlar yapılacak ama gönül dünyamızda Hakkari, Şırnak olarak devam edecek. Değerli kardeşlerim, terörü sizlerle birlikte bitireceğiz. Bir taraftan terörle mücadele, diğer taraftan ise sosyal ve kalkınma devam edecektir” şeklinde konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Gönül Adımları Hakkari’yi Dinliyoruz