03 Kasım 2017 Cuma, 23:48
Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel’in Yargılanmalarına Devam Edildi
Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel’in Yargılanmalarına Devam Edildi
Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in 'Silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla yargılandıkları davanın 5’inci duruşması görüldü. Mahkeme heyeti duruşmayı 8 Ocak 2018’e erteledi. 
Güvenlik gerekçesiyle Malatya’da 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5’inci celsesine tutuklu sanıklar Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel, Kocaeli Kandıra Cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya dahil oldular. Duruşmada kendilerine söz verilen tutuklu sanıklardan Gültan Kışanak, savunmasını yüz yüze yapmak için talebini yineleyerek “240 yıl hapsi istenen biri olarak mahkemenin huzurunda olamama bir anlam veremiyorum. Hakkımdaki 41 suç ile ilgili huzurunuza çıkıp tek tek savunma yapmak istiyorum” dedi.
SEGBİS ile gerçek anlamda savunma yapamadığını ileri süren Kışanak, hakkındaki tüm delillerin dönemin FETÖ’cü polis ve yargı mensupları tarafından hazırlandığını iddia ederek beraatini talep etti.
Tutuklu sanık Sebahat Tuncel’de savunmasında SEBGİS sistemi ile duruşmaya katılmanın kendileri açısından olumsuz olduğunu ifade ederek, “Direk mahkeme heyetinin gözlerinin içine bakarak savunmamı yapmak istiyorum" dedi. 
Duruşmanın güvenlik gerekçesi ile Diyarbakır’dan Malatya’ya yollandığını ancak Malatya’da da güvenlik gerekçesi ile izleyicilerin tamamının salona alınmadığından şikayetçi olan Tuncel de haklarındaki tüm suçlamaların ve delillerin dönemin FETÖ’cü polis ve savcıları tarafından oluşturulduğunu ileri sürdü.
Haklarındaki suçlamaların doğru olmadığını savunan Tuncel, mahkeme heyetinden beratini talep etti. Sanık savunmalarının ardından söz alan sanık avukatları da dosyada yer alan delilerin orijinal kayıtlarının 1 yıldır dosyaya konulmadığını belirterek müvekkillerinin tutuksuz yargılanmalarını talep ettiler.
Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti ara kararı açıkladı. Mahkeme, duruşmada görülen bazı eksikliklerin tamamlanması için gerekli yerlere yeniden yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 8 Ocak 2018 tarihine erteledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel’in Yargılanmalarına Devam Edildi