10 Mart 2014 Pazartesi, 11:30
GÜNGÖR: “YENİ TEŞVİK, ESKİ TEŞVİK YASASININ YERİNİ DOLDURAMADI”
5084 sayılı teşvik yasasından sonra getirilen teşvik yasasının eski teşvik yasasının yerini dolduramadığı bildirildi.
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, 5084 sayılı teşvik yasası yürürlükte iken Malatya’nın bu yasadan azami ölçüde istifa ettiğini söyleyerek, “Bizim temennimiz 5084 sayılı teşvik yasasının devam etmesi yönündeydi. Ancak, bu yasa kaldırılıp yeni getirilen teşvik yasası, eski teşvik yasasının yerini dolduramadı” ifadelerini kullandı.
Yatırımcıların doğu bölgesindeki ile yatırım yapması için cazip yatırım imkanları sunulması gerektiğini söyleyen Güngör, “İş adamı Malatya’ya pamuk getirecek, iplik üretecek, İstanbul’a götürecek. Nakliye dolayısıyla maliyet üzerine biniyor. Bu nedenle, yatırımcı Malatya gibi doğu illerini değil, batı illerini, limanlara yakın illeri tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.
Güngör, “5084 sayılı yasa yürürlükte iken, il dışından yatırım yapanlar arttı. Hazırlık yapanlar vardı. Ancak, 5084 sayılı teşvik yasası yürürlükte kaldırıldıktan sonra getirilen kanun, bu yasanın yerini dolduramadı. Şu anda anormal bir durum yok ancak, yatırımlar umduğumuz seviyede değil” açıklamasını yaptı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
GÜNGÖR: “YENİ TEŞVİK, ESKİ TEŞVİK YASASININ YERİNİ DOLDURAMADI”