08 Mayıs 2014 Perşembe, 11:05
GÜREŞ HAKEMİ ILKIM, DÜNYA KUPASI'NDA GÖREV YAPACAK
Uluslararası Malatyalı Güreş Hakemi Mehmet Ilkım, İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak olan Büyükler Grekoromen ve Serbest Güreş Dünya Kupası'nda görev yapacak. 
13-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası'nda tek Türk hakem olarak görev yapacak olan Ilkım, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından Büyükler Grekoromen ve Serbest Güreş Dünya Kupası'nda görevlendirildiğini kaydetti.
Ilkım, önemli bir turnuvada görev alacağı için büyük gurur duyduğunu kaydederek, "Dünya Kupası her yıl yapılan bir organizasyon. Bu organizasyonda ilk 8'e giren ülkeler, kendi aralarında belirlemiş olduğu bir ülkede dünya kupası düzenliyor. Bu 8 ülke çeyrek final, yarı final ve final olacak şekilde mücadele ediyor. Türk Milli Takımı da bu 8 ülke arasında yer alıyor. Bu önemli turnuvaya bende hakem olarak iştirak edeceğim. FILA uygun gördü ve Türkiye'yi temsilen tek hakem olarak katılacağım. Bu önemli turnuvada bulunmak onur verici bir duygu. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

"DÜNYA KUPASI'NDA 2 YILDIR MALATYALI HAKEMLER GÖREV YAPIYOR"
Her yıl gerçekleştirilen turnuvada 2 yıldır Malatyalı hakemlerin görev aldığını dile getiren Ilkım, "Dünya Kupasına geçen senede Malatya'dan Uluslararası hakem arkadaşımız Mehmet Arı katılmıştı. 2 yıldır bu turnuvaya Malatya'dan hakemler katılıyor. Geçen yılda bir kişi katılmıştı, bu yılda tek kişi olarak katılıyoruz. Ben daha önce de 2013 yılı içerisinde ülkemizde Akdeniz oyunlarında da Malatya'dan hakem olarak katıldım. Daha önce de Sırbistan'da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ve Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi hakem olarak temsil etmiştim. Bu anlamda onurlu ve gururluyum. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

"MALATYA'DA ULUSLARARASI 4 GÜREŞ HAKEMİ VAR"
Ilkım, Malatya'da uluslar arası 4 güreş hakeminin bulunduğunu kaydederek, "Hakemliğe başladığım zaman Malatya'dan örnek aldığımız isimler vardı. Celal Taşkıran, Hasan Aslan, Mehmet Ali Danacı ağabeylerimizi örnek almıştık. Şimdi Malatya hakemliği Türkiye standartlarının üzerinde. Nüfusa vurduğumuz zaman Ankara ve İstanbul'dan sonraki en kaliteli hakemler Malatya'da yetişiyor. Malatya'da, uluslar arası 4 hakemimiz var. Bu, Türkiye standartlarının üstünde. Geriden gelen hakem arkadaşlarımız, öğrencilerimizde var. Onlarda şuanda bizleri örnek alıyorlar. Bizlerde onlara elimizden geldiği kadarıyla tecrübelerimizi yansıtıyoruz. İnşallah onlarda bizlerden daha iyi yerlere gelirler" ifadelerini kullandı.

"TÜRK GÜREŞİ DURAKLAMA DÖNEMİNDEN SONRA TEKRAR ŞAHA KALKIYOR"
Türk güreşinin duraklama döneminin ardından yeniden başarılı günlerine dönmeye başladığını dile getiren Ilkım, şunları söyledi: 
"Malatya olarak güreş sporunda şuanda Türkiye standartlarının biraz altındayız. Temennimiz Malatya güreşinin de, Malatya güreş hakemliği gibi biraz daha üst seviyelerde olması. Milli takımlara sporcular vermiş olmamız. Gönül isterdi ki bu dünya kupasında katılacak sporcular içerisinde Malatyalı sporcularda olsaydı ama yok. İnşallah ilerleyen yıllarda buda olur. Tabi ki bir Rıza Kayaalp bir Hamza Yerlikaya kolay yetişmiyor. Büyük emekler isteyen bir çalışmadan sonra bu sporcularımız yetişiyor. İnşallah Malatya'dan da en kısa sürede hakemlerimiz gibi sporcularımızın da yetişmesini temenni ediyoruz. Türk güreşi bir müddet duraklama dönemine girdi ama şuanda federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya ile birlikte şahlanmaya geçti. Geçen yıl Türkiye dünya kupasında 3. oldu. Bu sene şampiyonluğu hedefliyor. Bu tabi paralel olarak Türkiye'de ileri bir seviyeye gelirse Malatya'da da iyi bir yere geleceğini düşünüyoruz."
"TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GÜREŞLERİ 2 YILDIR YAPILMIYOR"
Malatya ile özdeşleşen Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin 2 yıldır yapılmadığına dikkat çeken Ilkım, "Turgut Özal Karakucak Güreşleri 2 yıldır yapılmıyor. Bundan iki ay önce federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya Malatya'daydı. Özellikle Vali Bey'inde güreşi çok sevdiğini, güreşe destek verdiğini, bu yıl mutlaka Turgut Özal Karakucak Güreşleri'nin yapılmasını istediğini belirtti. Turgut Özal Karakucak Güreşleri Malatya'yı, Türkiye'ye tanıtıyor. Biz istiyoruz ki uluslar arası olsun. Yine Turgut Özal adına uluslararası bir turnuva düzenleyelim ve bu Malatya'da olsun. Çeşitli şehirlerde bu var, düzenleniyor. Federasyon başkanımızda bu olaya çok sıcak baktı. Bunun hem Malatya güreşi açısında hem de Türkiye güreşi açısından çok iyi olacağını dile getirdi. İnşallah Malatya güreşi adına gelecekte çok iyi şeyler hedefliyoruz" dedi.

8_MAYIS_GURES_HAKEMI_MEHMET_ILKIM_DUNYA_KUPASI paylaşan: metinkayatv
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
GÜREŞ HAKEMİ ILKIM, DÜNYA KUPASI'NDA GÖREV YAPACAK