12 Ağustos 2015 Çarşamba, 14:34
GÜRKAN, YARIMCAHAN’DA ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından Yarımcahan Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesinin ilçe genelinde yapılan çalışmalarla mazisine istikbale hazırlanacağını söyledi. 
Battalgazi Belediyesi, Yarımcahan Mahallesi’nde Çocuk Parkı, kilittaş, cami çevre düzenleme çalışması ve yeşil alan çalışması yaptı. Mahalle sakinlerinin memnun kaldığı çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geri kalan eksiklerin giderilmesi için ise, belediye birim yetkililerine talimat verdi. Yapılan hizmetler nedeniyle mahalle halkı adına Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Yarımcahan Mahalle Muhtarı Hasan Erdilli, Battalgazi Belediyesi’nin çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek, “Malatya Büyükşehir olduktan sonra Yarımcahan mahalle oldu. İlk etapta tedirginliğimiz vardı ancak tedirginliğimiz bir ay bile sürmedi. Mahallemiz güzelleşti. Yeşil alan, çocuk parkı, kilit taşı, parke ve camimiz için yapılan çalışmalar bizleri oldukça sevindirdi. Belediyemiz ile gurur duyuyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Battalgazi ilçesinin her mahallesine en güzel hizmetleri yapabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Malatya’mız yasayla büyükşehir oldu. İlçemiz metropol ilçe konumunda. Köylerimizde mahalle oldu. Bu mahallelerimizden biride Yarımcahan Mahallesi. Bunun gibi 42 mahallemiz var. Bunlar köy statüsünden çıkarak mahalle statüsüne kavuştu. Tüm bu köyden çıkarak mahalleye dönüşenlerin hepsi şehir merkezindeki bir mahallenin konumu ne ise bu mahallelerimizin statüsü de odur. Şehir merkezinde parklarımız varsa, oyun alanlarımız varsa, çevre düzenlemelerimiz varsa, yeşil alanlarımız oluşmuşsa, temizlik, düzen, intizam gösteriliyorsa, aynı hassasiyet 102 mahallemizin hepsinde de aynı adil ve adaletli bir şekilde devam edecek. Burada Park Bahçelerdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeşil alan ve çevre düzenlemeleri ile birlikte, oyun alanları, yol düzenlemeleri ve mahalle camimiz için yapılanlar ile birlikte buraya yakışan bir cami olmuş. İmamımız da orayı gayet temiz ve tertipli tutuyor. Muhtarımız ve köy halkının bütünleşmesi ve köyün ileri hedefe odaklanması noktasında gayretleri takdire şayandır. Neticede daha önce köy statüsünde olan ancak mahalle statüsüne gelen 42 mahallemizin hepside çevre, yol, oyun alanı düzenlemeleri ile çalışmalarımız devam edecek. Diğer eski merkez mahallelerimiz ne ise, daha sonra mahalle olanlarda aynıdır. Dolayısıyla bir bütün olarak Battalgazi, mazisine layık istikbale hazırlanacaktır” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
GÜRKAN, YARIMCAHAN’DA ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ