29 Mart 2017 Çarşamba, 17:08
Haşere ile mücadelede eğitim çalışmaları düzenlendi
Vatandaşların haşeresiz bir yaz mevsimi geçirmesi için haşereyle mücadele çalışmalarını yıl boyu sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyor. 
Şehir genelinde eğitim seminerleri düzenleyerek vatandaşları bilgilendiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı haşere ile mücadele eğitim çalışmaları çerçevesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Darende’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir bilgilendirme semineri düzenledi. Darende Mesleki Eğitim Teknik Merkezi (METEM)’de düzenlenen seminere Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı, Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, ilgili birim personelleri ve mahalle muhtarları ile öğrenciler katıldı.
Çevre ve insan odaklı hizmetler
Seminerde ilk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmetlerinin çevre ve insan odaklı yürütüldüğünü söyledi. Bozkurt, "Büyükşehir Belediyesi olarak temel amacımız Malatya'da yaşayan tüm hemşerilerimizin, çevreye ve doğaya zarar vermeden yaşam kalitesini yükseltmektir. Darende ilçemiz turizm alanında Malatya’mızın gözde ilçelerinden bir tanesi. Bu nedenle bu ilçemizin kentsel yaşam kalitesinin yüksek standartlarda olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak haşereyle mücadele çalışmalarımızda, doğaya ve çevreye zarar vermeyen ürünleri kullanıyoruz" dedi.
"Hizmetlerin takipçisi olacağız
Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Murat Nalçacı da seminerde bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin insan odaklı hizmet anlayışı gereği muhtarlar ile ilişkilerine önem verdiğini belirten, Nalçacı, "Büyükşehir Belediyemiz, hizmetlerinin koordinasyonu için Muhtarlar Dairesi Başkanlığını kurdu. 7 gün 24 saat hizmet sunma prensibiyle hareket ediyoruz. Muhtarlarımızla ilgili hizmetlerimizin yanı sıra mahallerimizde yapılacak hizmetlerin de takipçisi olacağız" diye konuştu.
"Yaşam kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı ise yaptığı konuşmada, haşereyle mücadeleye çok önem verdikleri söyledi. Aşıcı "Merkezin yanı sıra ilçelerimizde de önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla yerinde hizmet prensibiyle ilçelerimizde ilaçlama ekip ve personelleri bulunduruyoruz. Dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından onaylı araç ve biyosidal ürünlerle ilaçlama yapıyoruz." dedi.
Düzenlenen seminer sırasında haşereler ve haşerelerle mücadele konulu video gösterimi de yapıldı.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Haşere ile mücadelede eğitim çalışmaları düzenlendi