19 Ağustos 2015 Çarşamba, 18:49
HATLAR VE DURAKLAR YENİDEN BELİRLENECEK
HATLAR VE DURAKLAR YENİDEN BELİRLENECEK
 Büyükşehir statüsü ile birlikte il genelinden sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım yapılanma çalışmalarına devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkezdeki toplu ulaşım hat ve duraklar ile kapasitelerinin yeniden belirlenmesi için çalışma başlattı. 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe merkezleri sınırları içerisindeki toplu ulaşım araç ve güzergahları baştan sona revize edilecek. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, merkez ilçelerdeki yolcu taşımacılığının modernizasyonu kapsamında, vatandaşlara tercih imkanı tanıyacak alternatif taşımacılığın tesis edilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, gelişmeler göz önünde bulundurularak tüm toplu taşıma hat ve güzergahları ile bu hatlarda çalışacak araç sayı ve kapasitelerinin yeniden belirleneceği kaydedildi.
Açıklamanın devamında, “Yapılacak olan fizibilite çalışmaları sonucunda ise mevcut ve yeni oluşturulacak toplu taşıma güzergahlarının işletme hakkı, ilgili mevzuat çerçevesinde ihale yoluyla kiraya verilecek. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 17 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı Ağustos Ayı Toplantısı’nda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bu konuda yetki vermişti” denildi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HATLAR VE DURAKLAR YENİDEN BELİRLENECEK