25 Eylül 2014 Perşembe, 12:42
HAYAT BOYU ÖĞRENME HİBE PROGRAMI TOPLANTISI 29 EYLÜL’DE YAPILACAK
Malatya’da, Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı toplantısının 29 Eylül günü düzenleneceği bildirildi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül pazartesi günü Ticaret ve sanayi Odası salonu7nda saat 13,30’da yapılacak olan programa geniş katılım istendi. Açıklamada daha sonra şunlar belirtildi: 
“Başkanlığımız insan kaynaklarının gelişimine ilişkin politika ve uygulamaların başarıyla yürütülebilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nı (İKG OP) hazırlamıştır.
Başkanlığımızca 11 Eylül 2014 tarihinde “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı-II” yayımlanmıştır. Bu teklif çağrısının genel amacı hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesidir. Operasyon faydalanıcısı kurum Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Programın toplam bütçesi 7 milyon 250 bin Avro olup, söz konusu fonların yüzde 50’si 12 NUTS-II bölgesine, yüzde 50’si ise 14 NUTS-II bölgesine tahsis edilmiştir. Programın temel hedef grubunu 25- 64 yaş aralığındaki yetişkinler, yaygın eğitim ve mesleki eğitim kurumlarındaki yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler, kadınlar başta olmak üzere; işsiz yetişkinler, ev hanımları, emekliler vs. gibi aktif çalışma hayatının dışında olan kişiler, her hangi bir sebepten dolayı örgün eğitim sistemi dışında kalan kişiler, HBÖ alanında çalışan sivil toplum kuruluşu personeli ve özel politikalara ve uygulamalara ihtiyaç duyan, kadınlar, genç erkekler, uzun süre işsiz kalmış kişiler, istihdam ve eğitime erişimde çok büyük zorluklar çeken ve özel itina gösterilmesi gereken kişiler gibi gruplar oluşmaktadır.
Potansiyel Başvuru Sahipleri şöyle: Tüzel kişiliğe sahip olmak ve kar amacı gütmemek kaydıyla eğitim, mesleki eğitim ve öğretim, hayat boyu öğrenme, vb. teklif çağrısıyla ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) veya Profesyonel kuruluşlar (ticaret ve/veya sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları, iş destek kuruluşları, memur sendikaları/konfederasyonları, işveren sendikaları/konfederasyonları, işçi sendikaları/konfederasyonları, organize sanayi bölgeleri (OSB), KOBİ temsilcisi kuruluşlar gibi), Halk eğitim merkezleri, Olgunlaşma enstitüleri, Mesleki eğitim merkezleri, Turizm eğitim merkezleri, sürekli eğitim merkezleri, meslek yüksekokulları.
Program kapsamında talep edilebilecek hibe miktarı asgari 100 bin Avro ve azami 200 bin Avro olarak belirlenmiştir. Hibe programının tanıtılması için son başvuru tarihi 31 Ekim 2014 olup, 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Malatya, Antalya, İstanbul, Samsun, Gaziantep ve İzmir’de olmak üzere toplam 8 ilde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Söz konusu etkinliklerle hibe programının ülke çapında tanıtılması ve Türkiye’nin çeşitli illerinden potansiyel hibe faydalanıcılarına ulaşılması hedeflenmektedir.
Bu toplantıların ilk ayağı Ankara’da gerçekleştirilecek olup, üst düzeyinin katılım basında dikkat çekecek ve hibe programının bilinirliğini arttırmaya önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HAYAT BOYU ÖĞRENME HİBE PROGRAMI TOPLANTISI 29 EYLÜL’DE YAPILACAK