14 Mayıs 2014 Çarşamba, 14:12
HEDEFİMİZ İYİ TARIM UYGULAMALARINI YAYGINLAŞTIRMAK”
Malatya Valisi Vasip Şahin, “Hedefimiz, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmaktır” dedi. 
Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı toplantısı Vali Vasip Şahin’in başkanlığında Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Vali Vasip Şahin, “İyi tarım uygulamalarının Malatya’da ve bölgemizde özellikle kayısıda başlatılıp yaygınlaştırılması için bölgemizde büyük eksikliği hissedilen sertifikasyon şirketi ihtiyacını karşılamak amacı ile Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın bir iştiraki olan Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd. Şti. 9 Ocak 2013 tarihinde bakanlık izinlerini ve 8 Nisan 2013 tarihinde akreditasyon işlemlerini tamamlayarak ilimiz ve bölgemizde İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyonu alanında hizmet vermeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.
“2013 yılı üretim sezonu içerisinde Malatya’da 206 üretici 15 bin 500 dekarlık bir alanda iyi tarım uygulamaları yaparak ürünlerini belgelendirmiş ve 380 bin TL’lik hibe almaya hak kazanmışlardır. Hibe almaya hak kazanan üreticilerin geçici listeleri 2 Mayıs 2014 tarihi itibari ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından muhtarlıklarda askıya çıkarılmıştır” diyen Vali Şahin, “Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd. Şti. olarak 2014 yılı üretim sezonu için 2013 yılı üretim sezonunun bitmesi ile beraber çalışmalara başlanmıştır. Bu çalışmalar; ilçe gezileri, ziraat odalarında yapılan toplantılar, üreticilerle yapılan toplantılar, üreticilerin bire bir telefonla bilgilendirilmesi şeklinde gerçekleşmiştir. Yapılan bu çalışmalar ile 2014 üretim sezonunda iyi tarım uygulamaları gurup sertifikasyon belgelendirmesi yapmak üzere Akçadağ Ziraat Odası, Darende Ziraat Odası, Doğanşehir Elma Üreticileri Birliği, Hekimhan Ziraat Odası ve Yeşilyurt Ziraat Odası ile sözleşmeler yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Vali Şahin, daha sonra şu bilgileri verdi:
“Yapılan Gurup Sertifikasyon ve Bireysel sertifikasyon sözleşmeleri ile ilimizde 98 bin 179 dekarlık alanda üretim yapan 1445 üreticimiz iyi tarım uygulamaları sistemine dahil olmuştur. 2014 üretim sezonu iyi tarım uygulamaları sözleşmesi yapmış olan üreticilerimiz iyi tarım uygulamaları yönetmeliğinde belirtilen şartları yerine getirip yapılacak kontrollerde bunu belgelendirmeleri durumunda üreticilerimiz toplamda 4 milyon 908 bin TL hibe almaya hak kazanacaklardır.
Bu üreticilerimizin ilgili yönetmelik gereği tüm eğitimleri Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilerek yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir.
Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd. Şti., Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ve Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak çalışmasına devam edecek ve önümüzdeki yıllarda ilimizde iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması konusunda daha büyük çalışmalar hedeflenmektedir.”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HEDEFİMİZ İYİ TARIM UYGULAMALARINI YAYGINLAŞTIRMAK”