27 Ocak 2014 Pazartesi, 17:16
HEKİMHAN CEVİZİ YAYGINLAŞTIRILACAK
Malatya’nın Hekimhan ilçesinin meşhur cevizinin yaygınlaştırılacağı bildirildi.
Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Dilek İşletme Şefliği’nde kurulan ceviz üretim serası, yetkililer tarafından incelendi.
İnceleme programına; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin ve Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Özellikle Hekimhan cevizinin aşı yoluyla çoğaltılması ve tescili için kurulan 20 bin adet fidan üretme kapasitesine sahip bin metrekarelik serada, öncelikli olarak Hekimhan cevizi üretiliyor. Hekimhan’daki cevizlerden alınacak aşı kalemleriyle fidan üretilerek tescil işlemi gerçekleştirilecek” dedi.
Orman İşletme Şefliğinde görevli teknik personeller, 15 Şubat tarihine kadar aşılama işlemini gerçekleştirerek ve 1 aylık aşı tutma döneminden sonra Mayıs ayı sonuna kadar seradan çıkarılacak fidanların adaptasyonunun sağlanacağını söyledi.
Kayısı Araştırma İstasyonu’nu ziyaret eden yetkililer, burada yeni kurulan sera hakkında bilgiler alarak, Hekimhan cevizinin tesciline yönelik bundan sonra yapılması gereken çalışmalarla ilgili toplantı düzenledi.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HEKİMHAN CEVİZİ YAYGINLAŞTIRILACAK