06 Eylül 2015 Pazar, 15:45
HEKİMHAN'DA PARK BEŞİKTAŞ'IN TEMELİ ATILDI
HEKİMHAN'DA PARK BEŞİKTAŞ'IN TEMELİ ATILDI

HEKİMHAN'DA PARK BEŞİKTAŞ'IN TEMELİ ATILDI

Malatya Hekimhan Belediyesi ile İstanbul Beşiktaş Belediyesi arasındaki kardeş belediye protokolü kapsamında Hekimhan İlçesi'nde Hekimhan Park Beşiktaş sosyal tesisinin temeli atıldı.

Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hekimhan'ın tarihi bir gün yaşadığını ifade etti.

Millioğulları, belediyecilik çalışmaları noktasında Hekimhan'ın en büyük yatırımının temelini attıklarını kaydederek, "3 bin 500 metrekare alan üzerinde Hekimhan Park Beşiktaş sosyal tesislerinin temeli atacağız. Bu tesisin maliyeti 600 bin TL'nin üzerindedir. Bütün masraflar kardeş belediyemiz Beşiktaş belediyesi tarafından karşılanmaktadır" dedi.

Hekimhan'ın eğitim seviyesinin çok yüksek olduğunu dile getiren Millioğulları, "Büyük göç veriyoruz. Çok amaçlı böyle bir yaşam kompleksi ilçemiz için büyük önem taşımaktadır. İnsanlarımızın ve öğrencilerimizin günlerini geçireceği bir sosyal tesis yoktu. Bu tesis, Hekimhan'ın çok büyük bir ihtiyacını karşılayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

"HER ZAMAN VE HER ŞEYDE HEKİMHAN İLE BERABERİZ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, Hekimhan Park Beşiktaş'ın temel atma töreni için Hekimhanlılarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin her şeyde ve her yerde Hekimhan ile birlikte olduğunu kaydederek, "Türküler, bizi biz yapan değerleri geleceğe taşır. Türküler önemlidir. Bizi birbirimize kenetler, türküler. Ortak değerlerimizi, bizi biz yapan değerleri simgeler. Nazım Hikmet'te tam da bunu vurguluyor. 'Hep bir ağızdan türkü söyleyip, hep beraber sulardan çekmek ağı, demiri oya gibi işleyip hep beraber, hep beraber sürebilmek toprağı, ballı incirleri hep beraber yiyebilmek, yârin yanağından gayrı her şeyde, her yerde, hep beraber diyebilmek' diyor. İşte Beşiktaş, yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde Hekimhan ile beraber inşallah" şeklinde konuştu.

 

"BU HİZMETLER, SİYASETTEN BAĞIMSIZ HİZMETLERDİR"

Yapılan hizmetin siyasetten bağımsız hizmet olduğunu ifade eden Hazinedar, şunları söyledi: "Allah bize bir imkan verdi. Beşiktaş gibi İstanbul'un kalbinde belediye başkanlığı yapıyoruz. Bu bir kader işi. Kadere inanan insanlar olarak böyle bir teslimiyetle olaya baktık. Elbette benim mensubu olduğum bir parti var. Bu hizmetler, siyasetten bağımsız hizmetlerdir. Siyaset önemlidir. İnsanın hizmet anlayışını şekillendirir. Benim mensup olduğum partim bize bir görev verdi. Önce Allah'ın takdiri sonra elbette partimizin teveccühüyle görev yapıyoruz. Ama bu görev bir emanet, o emaneti taşırken bunun bir yük olduğunu hep bileceğiz. O emanetin bilincine varmak lazım. Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye hizmet etmek yarışındayız. O emaneti sadece Beşiktaş için kullanamayız. Çünkü Beşiktaş öyle bir yer ki, bütün bizi biz yapan değerlerin simgesi. Örfümüzün, geleneklerimizin, çağdaşlığın, inanca saygının simgesi. Ezanın, hazanın ve çanın bir arada olduğu bir yer. Biz, Beşiktaş'ta bir parça zenginliği yaşıyorsak, bunun bir emanet olduğunu hemşerilerime anlatıyorum. O emaneti de tüm Türkiye'ye aktarmak zorundayız. Aktarırsak, aziz Atatürk'ün bu ülkede yeşerttiği değerlere de daha doğru hizmet olur ve hem de onun en güzel ifadelerinden biri 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Satıh bütün vatandır.' İşte vatanın her noktasına bir şekilde dokunmak zorundayız. Ahretin sıratını bu dünyada bize inşa ettiren bir büyüğümüz var, o da Malatya milletvekilimiz Veli Ağbaba. Ona özellikle çok teşekkür ediyorum. İstanbul'dan Malatya'ya bu köprüyü geniş kuruyor."

 

"BİRBİRİMİZİN ELİNDEN TUTMANIN EN ÖNEMLİ ZAMANLARINDAYIZ"

Hazinedar, yaşanan ve yaşatılan acılara rağmen herkesin birbirinin elinden tutması gerektiğine dikkat çekerek, "Birbirimizin elinden tutmanın en önemli zamanındayız. Diyarbakır'da 2 şehidimiz var. Hiç şüphesiz şahadet önemlidir ama gencecik insanların öldürmekte, şehit olmakta, hepsi bu topraklardan uzak durması gereken şeyler. Ama bu anlar bizim hayatı, bu güzellikleri yaşamamıza veya aktarmamıza engel olmamalı. Eğer bunları engeller, bu konuda geri adım atarsak, esas terörün amacına hizmet etmiş oluruz. Nasıl düğünlerimiz devam etmeliyse, bir tarafta hayat böyle. Bu topraklar acıların, kanların üzerinde maalesef inşa edildi. Acılara rağmen, bize dayatılan yaşatılan acılara rağmen, vatanın birliği, bayrağımız, toprağımız için ama insanımızın geleceği için birbirimize tutkuyla sarılmalı, el ele tutuşmalı ve bu güzel günleri yaşamaktan kendimizi alı koymamalıyız. Bir tarafta şehitlerimizin mukaddes yolculuklarında onlarla birlikte olmalıyız bir taraftan da gelinle damat buraya geliyor, onların mutluluğunu paylaşmalıyız" diye koştu.

 

"BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ, HEKİMHAN'A GEREKEN KIYMETİ VERİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, tesisin ne kadar iyi ve güzel olacağının temel atma töreni için hazırlanan organizasyondan belli olduğunu ifade etti.

Ağbaba, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerine organizasyondan dolayı teşekkür ederek, "Hekimhan'ın ne kadar ciddiye alındığının ve Hekimhan'a ne kadar önem verildiğini bu sahne ve yapılan bu iş gösteriyor. Beşiktaş Belediyesi, Hekimhan'a gereken kıymeti veriyor. Umarız bu kardeşlik, yoldaşlık baki olur ve bu kardeşlik burada artarak devam eder" şeklinde konuştu.

 

"HEKİMHAN İLE BEŞİKTAŞ YAPI OLARAK BİRBİRİNE BENZİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Türkiye'deki büyük ölçekli belediyeler ile daha küçük ölçekli belediyeleri 'kardeş belediye' yapmaya başladıklarını dile getiren Ağbaba, "Türkiye'nin birçok yerinde bu gerçekleşti. Malatya'da iki önemli belediyemizi, büyük belediyeler ile kardeş belediye yaptık. Hekimhan'ı, Beşiktaş'a kardeş yaptık. Hekimhan ile Beşiktaş yapı olarak birbirine benziyor. Tabi ki Beşiktaş, İstanbul'un en önemli ilçesi ve merkezi. Tabi ki Türkiye'nin en önemli takımına ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli taraftar gurubu Çarşı'ya ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş'ta herkes kardeş gibi yaşıyor. Hoşgörü, barış, kardeşlik var, Hekimhan ile benzer tarafı da bu. Hekimhan'da da barış, kardeşlik ve dostluk var. Hekimhan'ın Kurşunlu'su ne ise Hasançelebi'si o. Kocaözü neyse, Girmana o. Hekimhan'da Güzelyurt'ta nasılsanız, İğdir'de de aynısınız. Ballıkaya'da nasılsanız, Dostal'da öylesiniz. Saz ne ise, Dursunlu o. Hekimhan'da Alevi-Sünni ayrımı yok. Türk,Kürt ayrımı yok. Hekimhan'da barış, sevgi ve kardeşlik var. Hekimhan'da hiç kimse inancından, etnik kimliğinden, siyasi görüşünden, rütbesinin yüksekliğinden, cüzdanının kalınlığından dolayı ayrıma uğramaz. Hekimhan, Beşiktaş gibi belki bir çok yerde başaramadığımız kadın-erkek eşitliğini başarmış. Hekimhan bu anlamda Beşiktaş'a benziyor. Hekimhan'daki bu yapı hem Malatya hem de Türkiye'ye örnek olmalıdır. Hekimhan'da farklı siyasi görüşten olabilirsiniz ama birbirinize kötü bakmazsınız. Farklı düşünebilirsiniz ama farklı gözle bakmazlar. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye örnek olacak bir kadın dinlenme evi açtık" dedi.

 

"DOĞU'DAN BATI'YA KARDEŞLİK VE SEVGİ KÖPRÜSÜNÜ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ağbaba, 'kardeş belediye' projesinin en iyi şekilde uygulandığını kaydederek, şunları söyledi: "Doğu'dan Batı'ya kardeşlik projesi. Erzurum'un Çat'ına Bakırköy elini uzatıyor. Hekimhan'a Beşiktaş Belediyesi el uzatıyor. Arguvan'a Ataşehir Belediyesi elini uzatıyor. Bingöl Yayladere ve Kiğı'ya Kadıköy

Belediyesi el uzatıyor. Muş'un Sarıpınar, Kırköy Beldelerine Didim Belediyemiz el uzatıyor. Doğu'dan Batı'ya kardeşlik, Doğu'dan Batı'ya sevgi köprüsünü kurmaya çalışıyoruz. Bu köprü önemli, bu köprüyü önemsiyoruz. Bugünlerde yaşadığımız şeyleri görürsek, bu köprünün ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkar. Bu kardeşlik projesi, Türkiye'ye örnektir. Övünerek söylemek istiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetmiş olduğu belediyeler, Türkiye'deki en başarılı belediyeler. Beşiktaş Belediyemiz gibi diğer belediyelerimizde sadece asfalt dökmüyor ya da çöp toplamıyor. İnsanların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini de sağlıyorlar. Beşiktaş, en önemli kültür merkezi olmaya aday. Var olan kültür merkezi ve yeni yapılacak olan merkezleriyle Beşiktaş önemli bir atılımı gerçekleştiriyor. Biz orada yapılanları Türkiye'ye örnek göstermeye çalışıyoruz. Türkiye'nin görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız sadece parkları götürmek değil, oradaki anlayışı, var olan yetişen anlayışı da o beldelerimize taşımak ve bunda da başarılı olduğumuzu övünerek söylemek istiyorum. Bundan sonra daha da başarılı olacağız."

Ağbaba, seçimden sonra Türkiye'de kanın tekrar akmaya başladığını kaydederek, "Diyarbakır'da 2 polisimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Tekrar insanlarımızın kanının akmadığı, tekrar gençlerimizin ölmediği, şehit düşmediği günler diliyorum. Bu saldırıları kınıyorum" dedi.

 

-Gelinle damat açılışa katıldı-

Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla Hekimhan'da gerçekleştirilen Hekimhan Park Beşiktaş sosyal tesisisin temel atma törenine, o gün ilçede düğünleri olan gelinle damatta katıldı.

Açılış için kurulan sahnenin önüne gelen düğün alayına giren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, halay çekti. Dilek ve Hasan Karadağ çifti mutlu günlerini, açılışa gelenlerle birlikte paylaşarak, alandan ayrıldı.

Halayın ardından tesisin temel atma töreni sahneye konulan butonlara basılarak gerçekleştirildi. Törende Beşiktaş Bando ekibi ile Hekimhan Belediyesi halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, günün önemine binaen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a ilçenin anahtarını takdim etti.

Temel atma törenine Hekimhan İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu'da katıldı./FERDİ DURDU

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HEKİMHAN'DA PARK BEŞİKTAŞ'IN TEMELİ ATILDI