17 Kasım 2016 Perşembe, 20:49
"Hep Derik’in terörle anılmamasını istemişti, maalesef terör canını aldı"
 Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi ile ilgili "Hep Derik’in terörle anılmamasını istemişti, maalesef terör canını aldı" dedi. 
Kaymakamlar olarak ülkenin en ücra köşelerinde devletin sıcak yüzünü topluma sunmaya çalıştıklarını ifade eden Babahanoğlu, “Din, dil ırk ve mezhep ayrımı yapmadan hizmeti herkese eşit oranda sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben şehit meslektaşım Safitürk’ün röportajlarını dinledim, hiçbir zaman Derik’e yönelik olumsuz bir söz söylememiş. Devletin bütün imkanlarını ilçe halkı için kullanmaya çalışmış. Hep Derik’in terörle anılmamasını istemiş ama maalesef kendi şehadeti nedeniyle ilçe terörle anıldı” şeklinde konuştu.
Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın halka zulmettiğini kaydeden Kaymakam Babahanoğlu, “Bende 5 yıl Diyarbakır’ın iki farklı ilçesinde kaymakamlık yaptım, kendimde doğulu olduğum için biliyorum. Maalesef oraların kötü tanıtılması adına, bölgede yaşayan mazlum insanların yaşam haklarının ellerinden alınması alına hain terör örgütü elinden geleni yapıyor. Doğuda hiçbir kaymakam yoktur ki hendek olaylarında evine molotof atılmasın, evine ve güvenlik noktasına saldırılmasın” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"Hep Derik’in terörle anılmamasını istemişti, maalesef terör canını aldı"