25 Şubat 2015 Çarşamba, 10:24
"Hepimizi Derinden Üzdü"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i telefonla arayarak 4 pilotun şehit olmasına neden olan kazaya ilişkin bilgi aldı ve şehitler için taziye dileğinde bulundu. 

"MİLLETİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ.."

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4 tipi iki askeri eğitim uçağının Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğünü öğrenmesinin akabinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kazaya ilişkin bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, pilotların hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E keşif uçağının düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Bu acı haber, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Görevlerini ifa ettikleri sırada hayatlarını kaybetmiş olan kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Merhum şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum” dedi. 

TBMM BAŞKANI, BAŞBAKAN, ANA MUHALEFET LİDERİ, BAKANLAR, MİLLETVEKİLLERİ..

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Kanada’dan gönderdiği mesajında, “TSK’nın keşif uçuşu gerçekleştiren iki askeri eğitim uçağının Malatya Akçadağ ilçesi yakınlarında düştüğü elim kazada 4 pilotumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum” dedi.

Budapeşte’deki resmi temasları sırasında olayı öğrenen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Orgeneral Özel ile iki kez telefonda görüştü. Görüşmede, olayla ilgili bilgi alan Davutoğlu, 4 askerin şehit olması nedeniyle taziyelerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter mesajında "Malatya'dan havalanan savaş uçağının düşmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun."dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Bakan Ala, Malatya 7. Hava Jet Komutanlığından eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesine yönelik TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Ala, 4 pilotun şehit olduğunu, iki uçağın da enkazına ulaşıldığını açıkladı. Ala, "2 uçağımızın da enkazına ulaşıldı. Maalesef 4 şehidimiz var. F-4 fantom uçakları ikisi de. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, milletimize ve yüce Meclisimize baş sağlığı diliyorum. Kaza Kırım Raporundan sonra kesin nedeni açıklanabilir şu anda bu mümkün değil. Ama Malatya sınırları içerisinde, Akçadağ mevkiinde. Tahminlerimiz var, büyük bir ihtimalle birbirine çarpma olabilir ya da hava şartları yani dışarıdan bir şey söz konusu değil. Malatya sınırları içerisinde olmuş. İki uçak, şehit sayısı 4. İki uçak enkazına da ulaşıldı" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da, Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olmasına yönelik başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan İslam, sosyal paylaşım istesi Twitter'daki hesabından yayınladığı mesajında, "Malatya'da iki askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuzun şehit olduğunu derin bir üzüntü içinde öğrenmiş durumdayım. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı. Bakan Çelik, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında, “Malatya'da düşen uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ailelerinin ve Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayımladı. Bakan Çavuşoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayımladığı taziye mesajı şu şekilde: “Malatya'da 2 askeri uçağımızın düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim.”

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından, Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerle ilgili taziye mesajı yayınladı ve  “İki uçağımız düştü. 4 kahraman pilotumuz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun” sözlerine yer verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, twitter hesabından "Malatya'da iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 yiğidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." açıklamasıyla başsağlığı diledi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kazayla ilgili twitter mesajında "Malatya'daki askeri uçak kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Allah askerimizi korusun."dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, "Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki  Keşif Uçağı ilimiz Akçadağ sınırları içerisinde çarpışma sonucu düşmüştür.Uçaklarda bulunan dört vatan evladımız maalesef şehit olmuşlardır.Meydana gelen kaza hepimizi derinden yaralamış, şehit yakınları kadar bizleri de üzmüştür. En değerli varlıklarını mukaddes vatanımız için feda eden ailelerimizin acılarını yürekten paylaştığımı belirtir, şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, evlatlarını vatanı uğruna yitiren ailelere,milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı dilerim."açıklamasını yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, twetterdeki mesajında "Malatya Akçadağ yakınlarında 2 askeri uçağımızın düşmesi sonucu 4 kahraman vatan evladımız şehid oldu. Şehidlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret; başta kederli aileleri olmak üzere silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyorum."dedi.

TBMM'NİN DE GÜNDEMİNDE..

Malatya’da yaşanan kaza TBMM Genel Kurulu’nda da yankı buldu. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Biz de şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarının başı sağ olsun” dedi. CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Levent Gök ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de kazada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. MHP Konya Milletvekili FARUK BAL, aldığı bilgiler doğrultusunda uçakların birbirine çarparak düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, Bakan Ala’dan düşme nedenine ilişkin yeni bir açıklama istedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise uçakların düşmesine ilişkin şüpheleri olduğunu söylerken Ala’ya uçakların uçaksavar veya güdümlü füze ile düşürülüp düşürülmediğini sordu. Ancak Ala, iki soruyu da yanıtsız bıraktı.

Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
"Hepimizi Derinden Üzdü"