23 Aralık 2015 Çarşamba, 14:59
HUKUKÇULARDAN YARGI REFORM PAKETİ DEĞERLENDİRMESİ
HUKUKÇULARDAN YARGI REFORM PAKETİ DEĞERLENDİRMESİ
Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Avukat Necati Karabay, yeni yargı reform paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Avukat Necati Karabay, Yargı Reform Paketinde 28 Şubat kararlarının mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde bir çalışma yapılmasını istedi. 20 yılı bulan zulüm ve mağduriyetlerin giderilmemesinin iktidar, basın, muhalefet, sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere herkesin ayıbı olduğunu belirten Karabay, “AK Parti hükümeti, bugünlerde müjde üstüne müjde veriyor. Hükümet, halkı memnun edecek müjdeler verirken, post modern bir darbe olan ve birilerince bin yıl süreceği söylenen ancak AK Parti Hükümeti ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı ve usta siyaseti sonucu tarihin çöplüğüne gönderilen 28 Şubat darbesinin yargı kararları ile alakalı düzenleme bekleyenlere ise yutkunmak düşmüştür. Zindanlarda, Kur’an öğretmeyi, bir dergiye abone olmayı, bir gösteriye katılmayı, bir hocanın vaazına gitmeyi örgütsel faaliyet sayan darbeci zihniyetin mahkum ettiği insanlar var. Bu insanların çoğu 20 yıldır cezaevinde. Eğer adalet yerini bulmaz ise, çoğunluğu ölene kadar hücrelerde kalacaktır. Bu mevzuya acilen el atılmalı. Adalet acilen herkese eşit olarak dağıtılmalıdır” dedi. 
Ergenekon ve Balyoz davalarından ceza alanların hepsinin serbest bırakıldığını hatırlatan Karabay, “Devlet tarafından yüksek miktarda tazminat da ödenmeye başlandı. İçlerinde emirleri yerine getiren masum askerleri saymazsak, darbe yapacakları aşikar olan Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarına uğrayan adalet niye 28 Şubat mağdurlarına uğramaz, sormak istiyoruz. Ergenekon ve Balyoz davalarında kumpas var denilip sanıklar serbest bırakıldı. 28 Şubat darbesinde kurulan kumpas ile Müslümanlar zindanlara atıldılar. Mağduriyetler giderilecekse, ilk önce 20 yıldan beri zindanlarda haksız yere yatan inançlı insanlardan başlamak gerekir.20 yılı boşa zindanlarda geçen inançlı insanlarla Devlet nasıl helalleşecek. Millet olarak zindanda unuttuğumuz mağdurlarla nasıl helalleşeceğiz. 28 Şubat döneminden kalan davalar halen sürüyor, zindana yeni kardeşlerimizi gönderiyoruz. Bir an evvel 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili acil düzenleme yaparak haksız mağduriyetlere son vermesi hepimizin beklentisidir” diye konuştu.
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
HUKUKÇULARDAN YARGI REFORM PAKETİ DEĞERLENDİRMESİ