09 Aralık 2016 Cuma, 19:11
Hükümetin ekonomik tedbirleri iş dünyasında olumlu karşılandı
Başbakan Binali Yıldırım’ın dün açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları iş dünyasında olumlu karşılandı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Özellikle 600 bin yeni istihdamın hedeflenmesi ciddi bir adım” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2017 yılının üretim ve istihdam yılı olarak ilan edilmesinden dolayı Başbakan Yıldırım ve hükümete teşekkür etti. Açıklanan yeni tedbirlerde ciddi desteklerin bulunduğunu ifade eden Erkoç, “Özellikle 600 bin yeni istihdamın hedeflenmesi işsizliğin azaltılması adına ciddi bir adım. Yatırımcılara ciddi destekler var” diye konuştu.
Açıklanan tedbirleri anımsatan Erkoç, KOBİ'lere verilecek olan 3 yıl geri ödemeli faizsiz 50 bin TL kredinin de piyasada ciddi bir rahatlatma sağlayacağını söyledi. Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini hatırlatan Erkoç, “Bu ülkenin üretimden başka şansı yok. Her fırsatta üretim diyoruz. Üretimin de arttırılabilmesi için bu tür teşviklerin de desteklerin yerinde verilmesi gerekiyor. İşte hükümetimizin de bu son ekonomik kurulu toplantısında almış olduğu bu kararlar istihdamı ve üretimi arttırıcı tedbirler. Ben şahsen olumlu buluyorum. İnşallah bunun yansımalarını da önümüzdeki süreçte 2017’de daha net bir şekilde göreceğiz diyorum” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin üretimden başka şansının olmadığını yineleyen Erkoç, şunları söyledi:
“Türkiye bu zor günleri ancak üretimle aşacak, ihracatını arttırmakla aşacak. Katma değeri yüksek üretim yapmamız gerekiyor. Bu noktada Malatya’nın son açıklanan 23 cazibe merkezi arasında yer alması da bizler için büyük bir fırsat. Bir çok yatırımcının bu kapsamda bizlerle temasa geçtiğini söyleyebiliriz. Malatya 23 il içerisinde en fazla yatırımın yapılacağı illerim başında gelecektir. Bu nedenle son alınan ekonomik tedbirler yerindedir. Bu hem işsizliği azaltacak, hem üretim ve istihdamı artıracak tedbirlerdir. İnşallah bunun 2017 yılında semeresini görürüz diye düşünüyorum”
Okuyucu Yorumları
Karakese.com | Çukurova Bölgesinin En Güncel Bilgi Sitesi
Hükümetin ekonomik tedbirleri iş dünyasında olumlu karşılandı